Catbulance revisor

2023.10.17. 11:49

Videó: tévésztár lett Guszti, a tatabányai mentősök bundás bajtársa

A Tatabányai Mentőállomás mentőmacskája Preszton kutya nyugdíjba vonulása után, önként jelentkezett szolgálatra. Műszakáltás volt, amikor az udvaron, körben beszélgető bajtársak közé beállt, éppen középre. A narancsbundás cica azóta a narancssárga kabátos mentősök kollégája.

Kemma.hu

A tatabányai mentősöket nem csak a munka, de Guszti is várja az állomáson

Forrás: TV2

Guszti egy kicsit makacs, határozott cicafiú, aki a Tatabányai Mentőállomás lakója és dolgozója. Nap mint nap bejárja az egész állomást, van névtáblája, de még szekrénye is Pozícióját tekintve nem más, mint 

catbulance revisor.

Perédi Péter, az állomás kommunikációs szakembere szerint az itt dolgozók nagyobb örömmel érkeznek munkába, mióta tudják, hogy a feladataik mellett Guszti cica is vár rájuk. A kis bajtárs szemében a narancssárga ruha bizalmi jelképpé vált. A civilekhez nem is megy oda, inkább a mentősökhoz szokott.

Guszti nem csak „munkahelyén”, de a városban is népszerű. Amikor eltűnt, akkor lett híres Tatabányán, hiszen keresésének híre mindenkihez eljutott és sokakat megérintett.

Amikor pedig három hét után előkerült, azt igazi csodaként élték meg az érte aggódó mentősök. A kis bajtárs azóta újra „velük dolgozik”, és lelki támaszt nyújt a nehéz pillanatokban. A mentősök ugyanis többnyire el tudják engedni az eseteket, a kint történt dolgokat, de van amikor ebben nagy segítséget jelent Guszti. A bundás bajtárs ilyenkor, mintha érezné, hogy valami nincs rendben, odamegy a simogatásért, amitől mindenki megnyugszik, ezzel pedig mehet tovább a munka, meg az élet is.

Hogy mit jelent számunkra, azt nem tudjuk leírni szóban, egy szóval, mert sok minden van benne: szeretet, béke, meg egy bizalom is 

– fogalmaz kollégái nevében is Perédi Péter.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában