Projekt

2023.10.11. 07:00

Véget ért a felújítás, újra teljes hosszában közlekedhetünk a kesztölci bekötőúton

A közelmúltban visszaadták a forgalomnak és lényegében befejeződött az 11126-os, vagyis a kesztölci alsó bekötőút a TSZ-major előtti nagy kanyartól a Szabadság téri kereszteződéséig tartó mintegy 2 kilométeres szakaszának felújítása.

Kemma.hu

Új kopóréteget kapott az alsó bekötőút mintegy 2 kilométeres szakasza

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében mintegy 1,2 milliárd forint támogatásból valósítja meg a „Közlekedésfejlesztés Komárom-Esztergom megyében III.” című projektet, melynek a kesztölci útfelújítás is részét képezi. 

Utóbbi útszakaszon már február végén elkezdődtek az előkészületek, a téli hónapokban keletkezett úthibákat ugyanis befoltozták. Márciusban aztán munkagéppel felmarták az elöregedett útburkolatot, majd kiegyenlítő réteggel látták el az úttestet. Rendezték többek között a Szabadság téri kereszteződést, felújították a buszmegállókat és a patakhidaknál lámpás irányítás mellett zajlott a kivitelezés. 

A felső, azaz a helységtáblához közelebbi kishídnál nem várt műszaki probléma merült fel, így szeptemberben teljes útzár lépett életbe, hogy a szakemberek elvégezhessék a szükséges munkálatokat, így a falut átmenetileg csak a 117-es úti felső bejáraton keresztül lehetett elérni. Jó hír, hogy már újra eljuthatunk Kesztölcre az alsó bekötőúton – a buszok is eredeti útvonalon közlekednek –, igaz még kisebb utómunkálatokra számítani lehet az érintett szakaszon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában