Csapó!

2023.10.28. 12:03

Ünneplő tömeg miatt zárják le a Kossuth teret Tatán - filmforgatás lesz

Az előkészítő munkálatok már vasárnap elkezdődnek, hétfőn pedig teljesen elzárják a forgalom elől a Kossuth teret a forgatás miatt.

Goletz-DeáK Viktória

Tata közösségi oldalán számoltak be arról, hogy filmforgatás miatt több forgalomkorlátozásra is számítani kell október 29-én, vasárnap és 30-án, hétfőn a Kossuth tér környékén. A filmforgatás előkészületei már október 29-én megkezdődnek, ám a Szent Kereszt templomban 10 órakor kezdődő szentmisére való eljutást nem érinti a korlátozás. 

A tér Szent Kereszt Templom előtti díszburkolatos része csak korlátozottan, illetve bizonyos időszakokban egyáltalán nem lesz használható. De vasárnap autóval a téren már át lehet majd hajtani. 

A forgatásra október 30-án már hajnalban, 5 órakor elkezdődik és várhatóan éjfélig tart. Emiatt a Kossuth tér és az oda bevezető utak tér felőli szakaszait lezárják a forgalom elől. A Kossuth teret autóval a Fazekas utca, illetve a Május 1. út felől tudják elkerülni.

A lezárás miatt a helyi és a helyközi járatok útvonala is módosul. Az autóbuszjáratok nem hajtanak át a téren, hanem maradnak a Május 1. úton, így a Kossuth tér és a Környei út megállóhelyek kimaradnak. A járatok a Május 1. úton a  Komáromi utca és a Táncsics M. utca közötti szakaszon a jelenleg nem használt  buszmegállóhelynél állnak meg és az iskolai szünetre érvényes menetrend szerint közlekednek.

Mint arról korábban beszámoltunk: helyi statisztákat kerestek a forgatásra. Egy nemzetközi játékfilm jelenetéhez kerestek nagy létszámban 18-60 év közötti helyi statisztákat. A forgatás nappal kezdődik, de belecsúszik az éjszakába. A film jelenete 2004-ben játszódik a francia Tours városában. Egy Franciaországban élő orosz származású röplabda edző sikerre viszi csapatát, melyet a Fő téren ünnepel a tömeg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában