Határon átnyúló pályázattal

2023.10.18. 17:25

Újabb komáromi erőd újul meg - kulcsátadás után kezdődnek is a munkálatok

A komáromi Monostori erőd és a Csillagerőd fejlesztése után, a komáromi erődrendszer legfiatalabb tagja, az Igmándi erőd is megújul egy határon átnyúló pályázat eredményeként.

Körtvélyfáy Dina

Határon átnyúló pályázat segítségével, szlovák–magyar együttműködés keretében újítják fel az Igmándi erődöt

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Mint arról korábban beszámoltunk a Monostori erőd és a Csillagerőd fejlesztése után az Igmándi erőd is újjáalakul. A legfrissebb információk szerint a kulcsátadást követően el is kezdődhetnek a munkálatok, amelynek során kialakítanak egy multifunkcionális közös teret, mellékhelyiséget, rendezik a két bejáratot összekötő zöldfelület egy részét. Az erőd falain belül mobil épületet telepítenek, amely a jegypénztár és a büfé funkciók ellátására is alkalmas lesz.

Észak-Komárom, mint a projekt vezetőpartnere a dél-komáromi Monostori Erőd Hadkultúra Központ Műemlék-helyreállító, Ingatlanfenntartó és -hasznosító Nonprofit Kft.-vel együtt nyújtott be pályázatot. A projekt célja: a két Komárom területén található erődrendszer vonzerejének növelése. A támogatást a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Szlovák Köztársaság Befektetési, Régiófejlesztési és Informatizációs Minisztériuma nyújtotta. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában