Képeslapok

2023.10.17. 13:14

„Üdvözlet Kisbérről” – ezt a kiállítást neked is látnod kell a Bakonyalja „fővárosában”

Képeslapgyűjteményt bemutató kiállítás nyílt a Hegedűs Pál Helytörténeti Múzeumban.

Kemma.hu

Forrás: Batthyány Műemlék Alapítvány/Facebook

Október 13-án, péntek délután ünnepélyesen is megnyitották az Üdvözlet Kisbérről című képeslapgyűjtemény kiállítást a Kiskastélyban. A Batthyány Műemlékegyüttes Védelmében Alapítvány kuratóriumi elnöke, Riez Gyula a kiállítás ötletadója és kivitelezője köszöntötte a megjelent képeslap örökbefogadóit és az érdeklődőket, ezt követően pedig Sinkovicz Zoltán mondott beszédet. Kisbér polgármestere örömét fejezte ki azzal kapcsolatosan, hogy a város képviselő-testülete a júniusi ülésen 630 ezer forinttal támogathatta az alapítvány megkeresését, és ezáltal egy újabb érékkel gazdagodhatott a település.

Köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a város eddig is sokat áldozott az örökségvédelemre, továbbá jelenleg is folyik a műemlékvédelem keretén belül a Lovarda északi szárnya eredeti funkciójának megfelelő teljes felújítása. 

A továbbiakban Riez Gyula adott részletes tájékoztatást a gyűjtemény létrejöttéről, az ötlettől egészen a teljes kivitelezésig. 

Saly Noémi, irodalom,- és Budapest-történész, helytörténeti írások szerzője, rádió- és tévéműsorok gyakori és népszerű szereplője, a Nagy Budapest Törzsasztal egyik alapítója osztotta meg gondolatait a jelenlévőknek a helytörténetről, az örökségvédelemről, valamint a polgári közösségek fontosságáról. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában