Jegyzet

2023.10.26. 21:00

Tökéletes

A muskátlik még az ablakpárkányon sorakoznak. Levelei száradnak, virágainak utolsó szirmai már kissé sápadtan kapaszkodnak.

Sugár Gabi

Október végén a korábbi években már az őszi, téli növényekkel volt tele a párkány. Amíg kisebbek voltak a fiaim, a mindenszentekhez közeledve tököt is faragtunk. Főként ijesztő arcokat formáztunk a sárga anyagból, s csodálattal néztük a csukott ablakon át esténként, ahogy a szél fújdogálta a benne lévő gyertyákat. 

A tökfaragás kiváló játék. Tökéletes családi program, ahol elszabadulhat a képzelet. Ma már egészen furcsa alakok, ijesztő, vagy csodálatra méltó technikákkal készített képek elevenedhetnek meg rajta. Sok mosoly mellett. 

A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány már hosszú évek óta szervez tökfesztivált a megyeközpontban, az Árpád téren. Elképesztő mennyiségű, különböző méretű narancssárga faragni való kelletti ilyenkor magát, s jönnek a térre fiatalok, felnőttek, kicsik, nagyok. 

Az idén gyönyörű idővel kényeztet az ősz. A leveleken át ragyog a napsugár, s ezerszínű pompázatos ruhát kölcsönöz a fáknak. Egyedi design mindahány. Érezzük az őszt a zsigereinkben, de olyan jó még kabát nélkül sétálni, rövid ujjúban szaladgálni. 

Mintha az időjárás kereke beszorult volna szeptember elején. Az idő viszont nem állt meg. A naptár egyértelműen jelzi: lassan búcsúzhatunk a sziporkázó levelektől, s a nap is más arcát mutatja majd. 

Hamarosan a muskátlit is felváltja a csarab. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában