Érzékenyítő családi nap

2023.10.19. 08:34

Több mint félmilliós adomány segíti Borika fejlesztését az oroszlányiak jóvoltából

Élményfestés, kamionpakolás, rally, szűrőbusz, családi fotózás és megannyi fából készült fejlesztőjáték várta azokat, akik kilátogattak a hétvégén az oroszlányi polgármesteri hivatal mögé és a vele szomszédos uszoda parkolójához. Az Aranyhaj Világa Alapítvány megtartotta II. Érzékenyítő Családi Napját, ahol jótékonysági sütivásárral is kedveskedtek a kilátogató családoknak.

Wágner Zsanett

Tamás Borika is részt vett a hétvégi eseményen

Forrás: Aranyhaj Világa Alapítvány

Lehetett zumbázni a Bius Teammel, később a bányászváros másik tánccsoportja hívta a latin ritmusok szerelmeseit, Csiszár Anita vezetésével. Ezt követően a jó hangulatról a KaDarka Társulat gondoskodott és Bogács Hajni hívott táncházba. Végül az oroszlányi Kangoo csapat, valamint a Gottfried Jump&Fitness adott ízelítőt az óráikból. A helyi kutyaiskola jóvoltából engedelmességi és őrző-védő kutyás bemutató és kutyasimogató is volt.

Sikerült

Egymillió forintba kerül az oroszlányi kislány, Tamás Borika éves fejlesztési költsége, szülei mégsem adják fel a reményt. Létrehozták 2017-ben az Aranyhaj világa Alapítványt, amivel nem csak kislányukat, hanem a többi hasonló sorsú gyermeket is támogatni szeretnék. Jelenleg kerekesszékes körforgóra gyűjtenek. Sokan vásároltak 500 forintos támogatói jegyet a helyszínen. Az egész nap több mint félmillió forint gyűlt össze, pontosan 506 ezer 600 forint.

– Borinak laza az izomzata. A könyökét, kezét teljesen ki lehet fordítani, ezért tanul meg mindent nehezebben. Kéthetes volt, amikor éreztük, hogy valami baj van: mindig azonos oldalra fordította a fejét, alig mozgott. Három és fél hónapos koráig azt hallgattuk, hogy lusta a baba. Féléves volt, amikor végre felkerültünk Pestre egy szakemberhez. Sok helyen megfordultunk, míg megleltük a Borsóház fejlesztőközpontot, amely nagyon sokat javít Borika állapotán – nyilatkozta az édesanya, Barbara, aki szerint hathetente járnak a fejlesztőközpontba és olyankor egy teljes hétig van ott a kis család.

Napi négy órát foglalkoznak Borikával. Ez egy rendkívül hatékony terápia. A kezelések viszont több százezer forintba kerülnek alkalmanként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában