Köszöntötték

2023.10.12. 19:00

Tisztelet és Törődés Napja volt Tardoson

Tardoson az adott évben a 65. életévüket betöltő hölgyek és urak, valamint párjaikat köszöntötték. Tardos imázsfilmét is megnézhették.

Goletz-DeáK Viktória

Tardoson október első péntekje hagyományosan a „szépkorúak” köszöntéséről szól, az ünnepségre megtelt a Művelődési Ház a meghívottakkal.  Egy-egy gyertya meggyújtásával emlékeztek meg azokról a tardosiakról, akik az elmúlt egy évben elhunytak. Ezután Csabán Béla polgármester köszöntötte a vendégeket. A polgármester elmondta, hogy mennyi mindent köszönhet Tardos az ünnepelt korosztálynak. Elmondta azt is, hogy – természetesen - egész évben odafigyelnek az illetékesek a sokat megélt tardosiakra. 

Majd Kissné Török Erika elnök asszony, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat természetesen szlovákul is köszönetét fejezte ki azért a példamutató teljesítményért, a hagyományok őrzéséért, amit a tardosi idősek tettek. 

Mint mindig, most is egy kis műsort szervezett az önkormányzat azoknak, akiktől oly sokat kapott Tardos. A gála után Borsó Tibor, a vármegyei közgyűlés alelnöke köszöntötte az ünnepelteket és dicsérte a közösséget, amely ápolja és megéli a nemzetiségi hagyományait. Ezután az alelnök úr átadta Csabán Béla polgármesternek a Vármegyejáró Tardosról készült filmjét, melyet rögtön meg is nézhettek a jelenlévők. Nagy sikere volt az imázsfilmnek. 

A hivatalos rész után következett a vacsora, melyet a hagyományokhoz hűen a hivatali dolgozók, képviselők és a szociális bizottság tagjai szolgáltak fel. A helyi előadók után Bangó Endre gitárművész ragadtatta - vacsora közben is - tapsra, illetve nótázásra a nagyérdeműt. Közben a legidősebb tardosiak köszöntésére is sor került, sajnos a korábbi évektől eltérően idén nem személyesen. 

A legrégebb – 63 év - óta házasságban élő Radis Tamás bácsi - aki a 98 évével a legkorosabb férfiú - és Erzsi néni sajnos nem tudott eljönni, ahogyan a legidősebb hölgy Szileszki Józsefné Maris néni sem, aki a 90. évét töltötte be. Természetesen a jókívánságokat és az ajándékokat is eljuttatják a Radis házaspárnak és Maris néninek. Bangó Endre zenés kívánságok teljesítésével folytatta műsorát. A 81 éves Recsák Vendel bácsi is örömmel jön erre az eseményre, csak az zavarja, hogy sokan idejekorán hazamennek, pedig 20 –25 éve még éjfélkor is nótáztak.

Együtt buliztak
A Mészáros nővérek Mária, Anna és Paula is részt vett az ünnepségen. Elmondták, hogy nagyon jól érezték magukat, és bíznak abban, hogy még sok-sok alkalommal nótázhatnak az idősek napján. Valószínűleg az is kuriózumnak számít, hogy az idősek között három testvérrel találkozzon az ember. Hozzátették, hogy ők rendszeresen részt vesznek ezen az eseményen, hiszen ez egy olyan ünnepi program, amelyen találkozhatnak és beszélgethetnek azokkal a kortársaikkal is, akikkel egyébként nem, vagy csak ritkán „futólag” látják egymást. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában