Mindenszentek

2023.10.31. 10:09

Szépen felújított temetők várják a megemlékezőket Esztergomban

Méltó ajándékkal járult hozzá Esztergom vezetése a halottak napi és a mindenszentek ünnepéhez: elkészültek a nyár végén előrejelzett temetői felújítások. A polgármester ezúttal zenés videóval illusztrálta a rekonstrukciókat.

Kemma.hu

Megújuló temetők címmel közölt facebookos oldalán a halottak napjához és mindenszentekhez illő zenével kísért videót Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere.

A poszthoz rövid szöveget illesztettek, melyben arról tájékoztatja a város első embere az esztergomiakat, hogy idén is több városi temetőben javításokat, felújításokat eszközöltek. Mint írja: „’Szentgyörgymezőn az illemhelyiség, Pilisszentléleken pedig a ravatalozó újult meg, Kertváros sem maradt ki a fejlesztésekből, ahol a kerítés építési munkái a napokban fognak befejeződni.”

A Belvárosi Temető urnafala is a megújulásra szánt részek között van
Fotó: Pöltl Zoltán / Forrás:  24 Óra

A videó dramaturgiája azon ötleten alapul, hogy finom kameramozgással bemutatott épületek korábbi, leromlott, vagy éppen a felújítás közbeni állapotát láthatjuk, majd egy képváltás után az immár megszépült állapot tűnik elő. Az esztergomi temetők rekonstrukciójáról augusztus végén posztolt Hernádi Ádám, akkor részletesen adott hírt arról, hogy melyik temetőben milyen munkálatokat végeznek.

A nyárvégi híradásban elmondta, hogy a szentgyörgymezői temetőben – egy régi adósságot törlesztve – a vizesblokkot újítják fel, a kertvárosi temetőben az ingatlan kerítésének hiányzó elemeit pótolják, illetve a Belvárosi Temetőben az urnafal fölötti féltető tervezése kezdődik meg. A polgármester oldalára kitett videó ide kattintva tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában