Pályázattal

2023.10.19. 08:41

Pihenőgalériát alakítanak ki a Brigetio Gyógyfürdőben

TOP Plusz pályázatnak köszönhetően, félmilliárd forint értékű beruházás kezdődhet meg a komáromi Brigetio Gyógyfürdőben, ahol az uszodatér tetőrekonstrukciója és pihenőgaléria kialakítása, valamint burkolatcsere valósulhat meg.

Kemma.hu

A szaunaszeánszok télen is felmelegítik résztvevőket a Brigetio Gyógyfürdőben

Forrás: Komáromi Blrigetio Gyógyfürdő

Sikeresen pályázott a Komáromi Thermálfürdő Szolgáltató Kft. a Helyi és térségi turizmusfejlesztés című pályázati felhívásra, melynek keretében 499,95 millió forint vissza nem térítendő TOP Pluszos támogatáshoz jutott. A fejlesztés eredményeként olyan családbarát szolgáltatások jönnek létre, amelyek egész évben elérhetők lesznek, kiküszöbölve ezáltal a turisztikai szezonalitásból fakadó hátrányokat. A Brigetio Gyógyfürdő fejlesztése – többek között jelen beruházás révén – minőségibb szolgáltatási palettát és infrastruktúrát teremt és egész évben elérhető, összességében magas élményígéretű rekreációs attrakciót hoz létre.

A gyógyfürdő közleményéből az is kiderül: a fejlesztés a foglalkoztatotti létszámot közvetlenül nem növeli, de a beruházó munkaerőmegtartó képességét és munkaerő-piaci versenyképességét feltétlenül erősíti.

A projekt minden támogatott tevékenységet felölelő befejezése legkésőbb 2026 márciusának végén várható.

A fejlesztés két részből tevődik össze. Az első, szolgáltatásminőséget fejlesztő projektelem a fürdő uszodaépületének funkcióbővítése, egy pihenőgaléria kialakítása és a kapcsolódó szükséges tetőrekonstrukció elvégzése révén. Az uszodatérben megvalósul egy tervezetten 102,62 négyzetméteres pihenő galéria. Ezzel párhuzamosan a meglévő tetőhéjazatát és annak tartószerkezetét elbontják, az RRFA főtartóváz megmarad. E vázra új szelemenrendszer és burkolati rendszer épül, megfelelő páratechnikai fóliákkal és hőszigeteléssel.

A másik projektelem mintegy 1087 négyzetméter nagyságú felületen megvalósuló burkolatcsere a meglévő medencetér megújításához, mely hozzájárul a fürdő látogatóbarát és vonzó kialakításához, korszerű megjelenéséhez.

A komáromiak a közleményben kiemelik: a projekt célja, hogy a gyógyfürdő szolgáltatásainak köre és azok minősége javuljon, tovább növelve ezzel a fürdő, a város, és a térség turisztikai jelentőségét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában