Michelin-csillag

2023.10.30. 11:30

Pesti István, a tatai Platán séfje nyerte el a Magyar Bocuse d’Or Akadémia életműdíját

Víziója, hogy a vendéglátásban a vidéké a jövő, munkamódszere, amely a hosszú távú terveken alapul, sok munkával, apró lépésekkel és alulról építkezik, hét év alatt mind beigazolódtak és követendő példává váltak.

Kemma.hu

Ahogyan arról a Platán Bisztró hivatalos Facebook-oldalán is beszámoltak, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia életműdíját idén Pesti István vehette át. 

Ahogyan arról a Magyar Konyha internetes portálja is beszámolt, a Bocuse d’Or magyarországi döntőjén a két Michelin-csillagos tatai Platán Gourmet séfje vehette át az elismerést. A méltatásban kiemelték, hogy életútja, gondolkodása és bátorsága egyedülálló színfolt a magyar gasztronómiában. Víziója, hogy a vendéglátásban a vidéké a jövő, munkamódszere, amely a hosszú távú terveken alapul, sok munkával, apró lépésekkel és alulról építkezik, hét év alatt mind beigazolódtak és követendő példává váltak. 

Az idei, hazánk legrangosabb gasztronómiai megmérettetésén Pesti István a zsűriszékben is helyt kapott. Mint az a diningguide.hu oldalán olvasható, a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének lebonyolításában és szakmai felügyeletében a legkiválóbb hazai szakemberek vettek részt, a kóstoló zsűriben szinte az összes hazai Michelin-csillagos étterem séfje képviseltette magát. Az elnöki pozíciót a két magyarországi két Michelin-csillagos étterem, a Stand és a Platán séfjei, azaz Szulló Szabina, Széll Tamás és Pesti István foglalta el.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a tatai Platán Gourmet egy évvel ezelőtt kapott két Michelin csillagot, ez volt az első alkalom hogy, vidéki magyar étterem Michelin-csillagot nyert, ezzel pedig történelmet írva a gasztronómia szakterületén.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában