Tájékoztatás

2023.10.08. 07:00

Országos gyakorlat Esztergomban: hidat, utakat zárnak le, erre készüljön mindenki

Nagyszabású gyakorlatozás miatt Esztergomban október 12-én nagy lezárásokra kell számítani. Mondjuk és mutatjuk, hogy mi vár az esztergomiakra.

Kemma.hu

Hernádi Ádám polgármester közösség oldalán afott tájékoztatást arról, hogy október 12-én Esztergomban, a Prímás-szigeten tartja a Komárom-Esztergom Vármegyei Területi Védelmi Bizottság nagyszabású országos, komplex területi védelmi és biztonsági igazgatási gyakorlatát. A gyakorlat miatt több helyen forgalmirend-változásra, forgalomkorlátozásokra és lezárásokra kell számítani.

Forrás: esztergom.hu

Ezekre a változásokra kell figyelni és számítani a városban:

  • A Prímás-szigeten található Zöld parkolót lezárják október 11. 18 órától október 12. 18 óráig.
  • A Nagy Duna sétány pirossal jelölt szakaszán október 11-én 9 órától forgalomkorlátozásokra, október 12-én 8 órától 16 óráig teljes útzárra kell számítani.
  • Október 12-én a Mária Valéria híd járható marad, a hídról és a hídra történő közlekedés a zölddel jelölt útvonalon a Lőrinc utca - Bottyán híd - Táncsics Mihály utcán keresztül     zajlik majd.
  • A kék körök az október 12-i rendőrségi zárásokat jelölik az érintett útszakaszokon.
  • A Szent Miklós hidat október 12-én 8:00 órától 16 óráig lezárják.
  • A Prímás-szigeten a gyakorlat teljes ideje alatt nyitva tart és megközelíthető marad a Prímási Iskolaközpont (egykori Gyakorló iskola), a Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola, az Aquasziget Esztergom, a Grand Hotel, a Portobello Hotel, valamint a Mediterraneo étterem.

A város honlapján arról is írnak, hogy a gyakorlat napján a rendőrség, valamint a katasztrófavédelem munkatársai segítik és tájékoztatják a lakosságot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában