Csákvári Péter

2023.10.17. 19:15

Oroszlánytól Kínáig: insta-üzenet és egy nagyobb összeg landolt a miniatűr világ alkotójánál

Csákvári Péter, a miniatűr világ megalkotója nem akart hinni a szemének, amikor kínai kiállítására érkezett a meghívó Instagramon. Aztán másnap elég nagy összeg landolt a bankszámláján, így a következő járatra azonnal foglalt is helyet. Az igazi kaland csak akkor kezdődött.

Kemma.hu

A közelmúltban már bemutattuk Csákvári Pétert, aki az oroszlányi Csevegj velem! sorozat legutóbbi vendége volt. Most egy újabb érdekességet és részleteket mesélünk el az Oroszlányból indult alkotó pályafutásáról, pályafutásából.

– Ételfotózással kezdődött minden – mondta Csákvári Péter fotós, aki az oroszlányi könyvtári sorozat legutóbbi vendége volt. A Tiny Wasteland megalapítójaként több nemzetközi elismerésben is részesült, olyan brandekkel dolgozik itthon, mint a Pöttyös Túró Rudi, de a Vöröskereszt egyik véradó kampányában is a Tiny Wasteland világa tűnik fel. Fotói gyakran sötét humorral mutatják be a társadalom elgondolkodtató jelenségeit.

– Lefotóztam az étellel egy poharat, egy bogarat vagy éppen egy fűszálat, de ezek limitált kiadásban voltak. Így teremtetettem magamnak egy világot. Egy miniatűr világot – nyilatkozta Péter, aki valódi méretű tárgyak és miniatűr figurák izgalmas interakcióját hozta létre, ahol a hangsúly a két elem együttműködésén van.

A legfurcsább kiállításról is beszélt az egykor Oroszlányban élő fotós. Azt mondta, ráírtak az Instagramon, hogy küldje el az összes képét és induljon Kínába, mert kiállítása lesz. Először azt hitte, hogy átverés, nem tűnt komolynak a kérés. Aztán másnap megérkezett egy elég nagy összeg a számlájára, úgyhogy egy utolsó pillanatos vízummal felszállt a repülőre.

– Beszédet is mondtam a megnyitón. Előre el kellett küldenem a szöveget, hogy le tudják fordítani. Viszont annyira fáradt voltam, hogy nem követtem az előre leadott verziót és a beszédem nem volt szinkronban a mögöttem futó felirattal. Máskor tapsoltak a nézők, mint ahogy beszéltem – emlékszik vissza a fotós.

Peter Csakvari's Tiny Wasteland
Mozarell Aquapark
Forrás: Peter Csakvari's Tiny Wasteland/Facebook

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában