Szépkorúak

2023.10.04. 20:10

Közös piknikkel foglalta el a két tatai nyugdíjas klub az új klubházát

Szalonnasütéssel, batyus piknikkel vették birtokba az új klubházukat a tatai nyugdíjas klubok a Fenyő téren. Az asztalokat roskadásig pakolták a finom házi süteményekkel, pogácsákkal, de már vágták a szalonnát és a hagymát a nyársakra.

Goletz-DeáK Viktória

Szép számmal vettek részt a szépkorúak az eseményen

Forrás: 24 Óra

Fotó: G. D. V.

A tűz már javában ropogott, hogy minél hamarabb sülhessenek a finomságok a hamu felett, amikor Sárközi József, a Tatai Honvéd Bajtársi Klub vezetője, és dr. Jónás Béla, a Tata Városi nyugdíjas Klub ügyvezető alelnöke pár kedves szóval köszöntötte a vendégeket. Józsi bácsi a Kemma.hu-nak elárulta, hogy korábban a volt Tiszti Klubban működött a klubjuk, a felújítás miatt azonban új székhelyet kellett keresniük. Ezért is örültek nagyon a polgármester felajánlásának, hogy az egykori Fenyő téri Zeneiskola épületét megkapják használatra. Józsi bácsi még azt is elárulta, hogy két unokája is ebben a zeneiskolában tanult, így személyes kötődése is van az épülethez.

Közben a tűz is leégett és elkezdték sütni a szalonnákat. A jó hangulatú, finomságokkal megrakott asztal mellett pedig tovább beszélgettünk a két klub vezetőivel. Dr. Jónás Béla elmondta, hogy az új épületben mindkét klub külön irodákat kapott, azonban a klubszobákat megosztva használhatják. Hozzátette: bár a két klub különböző fajtájú és témájú programokat szokott szervezni, az új közös épületnek köszönhetően biztos lesznek ezentúl közös összejöveteleik is. Hiszen több olyan tagjuk is van, akik mindkét klub tagja. Az első ilyen közös zenés mulatság november elején lesz, amit a Honvéd Bajtársi Klub fog szervezni. 

Felújították

Az önkormányzat megbízásából a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. az elmúlt időszakban felújításokat végzett az épületben. A Városgazda egy alapos nagytakarítás mellett kifestette a helyiségeket, kicserélte a világítótesteket, új konyhaszekrényt épített be, bútorokat szállított az irodákba és egy induló csomagot is összeállított különböző takarító és tisztítószerekből. A klubok egyébként minden évben pénzügyi támogatást kapnak a várostól működési költségeikhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában