Szolgáltatóváltás

2023.10.01. 17:18

Kivonul a Telekom a tatai, naszályi háztartásokból - íme a legfontosabb változások

A napokban érkezett meg az ügyfelekhez a Telekom levele, miszerint Naszályon és Tatán mostantól a ViDaNet veszi át a szolgáltatásaikat. Sok változással jár a szolgáltatóváltás.

Goletz-DeáK Viktória

Sok tatai megkapta már azt a levelet Tatán, amelyben  a Telekom arról tájékoztatja őket, hogy idén december 1-től már a ViDaNet fogja biztosítani számukra a szolgáltatásokat. Többen viszont még várnak rá. Úgy tudjuk, hogy például a főút egyik oldalára, a Május 1. útra már bedobták a leveleket, míg a másik oldalon, az Új úton még van ügyfelük, aki csak várja azt. Utánajártunk, hogy ez mit is jelent a váltás. 

Amit most tudni lehet az, hogy az otthoni solgáltatásokat érinti a változás, Tata mellett Naszályon is, a mobil előfizetéseket nem. Az is kiderült, hogy az otthoni internet- és hangszolgáltatások jogviszonya megszakítás nélkül folytatódik, az előfizetői szerződések lényeges feltételeinek változása nélkül, változatlan havi díjon fogja biztosítani a ViDaNet Zrt. a tévészolgáltatást. A munkatársaik felkeresik az érintett ügyfeleket és ismertetik az igénybe vehető díjcsomagjaikat, majd szerződéskötés után, előre egyeztetett időpontban üzembe helyezik a TV szolgáltatást. A Telekom a honlapján egyébként azt írja, hogy több település is érintett más megyékben, de azokon sem minden ügyfelük. Akik igen, őket levélben értesítették.

És akkor a legfontosabb változások

  • Decemberben kettő számlát fognak kapni az előfizetők: az egyik a Telekom zárása lesz, a másik a ViDaNet decemberi havidíja, mert a cég számlakiküldés ideje eltér a Magyar Telekom gyakorlatától. Az adott hónap számláját előre küldik ki, azaz például a decemberi hónapra vonatkozó számla december elején fog megérkezni.
  • A Vidanet felé történő fizetés szintén történhet átutalással és csoportos beszedési megbízásokkal, azonban erről minden esetben az ügyfeleknek kell gondoskodniuk a bankjuknál. Ahogy a korábbi megbízások megszüntetéséről is. Amennyiben eddig elektronikusan érkezett a számla, akkor azt továbbra is emailben fogja megkapni. 
  • Több szolgáltatás is megszűnik, vagy megváltozik decembertől. Többek között az otthoni e-Pack kedvezmény sem lesz majd elérhető, de a telefonszám változatlan marad.
  • Apró jó hír, hogy a bérelt telefon készüléket nem szükséges visszajuttatni a Telekom részére, azt megtarthatja, és a ViDaNet a továbbiakban havi bérleti díjat már nem fog számlázni a készülékért. 
  • Az Okoswifi hátralévő készülékrészleteit azonban továbbra is a Telekom részére kell megfizetni, melyről a továbbiakban is díjbekérőt küldenek. 

Megszűnik a @t-online.hu-s email-cím

Nagyobb gondot jelenthet, ha valaki eddig az e-mailszolgáltatást is igénybe vette,vagyis használta a @t-online.hu végződésű e-mailcímeit, ugyanis decembertől azoktól is búcsúznia kell. Ugyanis mind az e-mail szolgáltatás, mind az e-mailfiókok megszűnnek. Ha decemberig jelzi, akkor további 6 hónapig a @t-online címre újonnan beérkező leveleket átirányítják egy megjelölt e-mail címre.

De nem lesznek elérhetőek a korábbi TV szolgáltatások, beleértve a kiegészítő szolgáltatásokat és a már rögzített felvételek sem. Ugyanakkor új műsorok felvételének lehetősége meglesz a ViDaNet-nél is. De a Telekom speciális szolgáltatásai, mint például a Filmklub és a TVGO megszűnik. 

A Tévészolgáltatáshoz jelenleg használt összes Telekomtulajdonú eszközt (set-top-box-o(ka)t, illetve IPTV esetén a modemet is) vissza kell küldeni a Magyar Telekom részére decemberben. Amennyiben a határozott idejű szerződéshez részletfizetési konstrukcióban vásárolt készülék tartozik (pl. mobiltelefon, TV, laptop, Telekom Wi-Fi Extra eszköz), úgy a hátralévő összegeket továbbra is a Magyar Telekom Nyrt részére kell megfizetni, melyről a továbbiakban is havonta díjbekérőt küldenek.

Lemondhatjuk 

A jelenlegi otthoni internet és hang szolgáltatásokhoz kapcsolódó határozott idejű szerződései határozatlan idejűvé válnak. Vagyis ez azt jelenti, hogy ha nem felel meg számunkra a szolgáltató kínálata lehetőség van lemondani a ViDaNet-et. A postai értesítés kézhezvételétől számított 45 napon belül azonnali hatállyal, további jogkövetkezmények nélkül lehetőség van felmondani az előfizetői szerződést, amelyet ügyfélszolgálaton személyesen, vagy levélben megküldött nyilatkozattal lehet megtenni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában