Talány

2023.10.12. 06:55

Ha családja nem intézkedik, az önkormányzat temettetheti el az esztergomi robbantót

Önkormányzati temetésben részesül az esztergomi robbantó, ha a családja nem adja meg neki a végtisztességet. Noha a bűncselekmény helyszínére hivatalosan nem lehet belépni, a telket ellepték a guberálók, akik megpróbálják onnan „kimenteni” az értékeket.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 20-án egy zavart, robbantással fenyegetőző esztergomi férfi otthonához vonult ki a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége. A túsztárgyaló hiába győzködte órákon át J. L.-t, a lakó végül beváltotta az ígéretét és saját magára, illetve a behatoló egyenruhásokra robbantotta a házat.

A detonációban Kónya Gábor Lajos posztumusz rendőr főhadnagy, illetve a fenyegetőző lakos is életét vesztette. A metropol.hu megírta, hogy a robbantónak is jár a végtisztesség, ám kérdés, hogy ki fogja állni a temetés költségeit, ugyanis eddig az esztergomi temetőkben nem rendelte meg senki a szolgáltatást. A portál szerint amennyiben Juhász László rokonsága sem teszi ezt meg, akkor az önkormányzatnak kell elintéznie a köztemetést.

A Bors hétfőn felkereste a robbantás helyszínét, ahová a guberálók elkezdtek bejárni és magukkal visznek mindent, amit lehet. Több ingóság, például egy fekve nyomó pad, egy mikrohullámú sütő, egy hűtőszekrény eddig ott maradt, ahogy a masszőr tanfolyamon kapott könyvek is megúszták a detonációt. A robbantó kocsija is viszonylag épségben átvészelte a detonációt.

Egy közelben lakó férfi a lapnak úgy nyilatkozott, hogy együttérez mindkét áldozattal, az elkövetőt például azért sajnálja, mert elborult az elméje és emiatt követte el a bűncselekményt.

– Rengeteg erre a katasztrófaturista, ezért jobban láttuk, ha kiteszünk egy „magánterület” molinót. A robbantás óta már találkoztam itt László nővérével, illetve a már felnőtt fiával. A gyerek egyelőre nem döntötte el, hogy igényt tart-e az örökségre. Könnyen lehet, hogy Laci adóssága meghaladja a telek értékét, nem beszélve arról, hogy a megölt TEK-es családja is kártérítést követelhet – mondta az idős férfi a lapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában