Diákavató

2023.10.28. 12:45

Fotókon a fogadalom: a naszályi elsősök tették

A tanév elején tartják Naszályon a diákavatót, ahol az elsősöket köszöntik és a végzősöket búcsúztatják.

Goletz-DeáK Viktória

Naszály közösségi oldalán számoltak be arról, hogy az Angyalffy Mátyás Általános Iskola és Művészeti Iskola immár hagyományosan a művelődési házban tartotta idei Diákavató rendezvényét. A Diákavatón, azaz 1. osztályos angyalffysok ünnepélyes fogadalomtételén, iskolássá avatásán a 8. osztályos diákok, a szülők, pedagógusok, Fenyvesi Veronika, a Tatabányai Tankerületi Központ köznevelési osztályának vezetője, Naszály polgármestere Dr. Maszlavér Petra, a település jegyzője Dr. Kirschner Katalin, intézményvezetők, óvónők is részt vettek.

A kis elsősök rövid műsorát követően a gyerekek tanítónője Bodrogi Viktória is köszöntötte a jelenlévőket, majd a végzős nyolcadik osztályos diákok adták át az elsős angyalffysoknak az iskola kendőjét. A húsz első osztályos tanuló mellett, az utolsó angyalffys évüket megkezdő nyolcadik osztályosokat is köszöntötték. 

Az iskola honlapján is hírt adtak az eseményről. Mint írták: az iskola legszebb hagyományai közé tartozik a minden év októberében tartott Diákívató ünnepség, ahol az első osztályos tanulók elmondják fogadalmukat az előttük álló általános iskolás évekre vonatkozóan és köszöntjük végzős diákjainkat abból az alkalomból, hogy megkezdik utolsó évüket az Angyalffyban, s pályát választanak. Felemelő pillanata volt az ünnepségnek, amikor az elsősök, immár angyalffys diákká avatottan, virággal búcsúztak óvónénijeiktől!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában