Összefogás

2023.10.15. 17:13

Fogadd örökbe virtuálisan a szomódi meglőtt kisrókát, hogy végre teljes életet élhessen

A kölyköt állatbarátok találták meg Szomódon az út szélén. A Rókales Alapítvány vette magához.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, nemrég egy Szomódon talált sérült kisróka megmentéséhez kért segítséget a Rókales Alapítvány a közösségi oldalán. Az állat szállításához kerestek önkéntest, aki el tudja vinni hozzájuk a ravaszdit. Szerencsére hamar megoldodott a helyzet és már azóta az alapítványnál van a kölyök.

Információink szerint a kisrókát késő este találták az útszélén és az állatbarátok nem szerették volna magukra hagyni. Estére hazavitték magukkal, majd másnap megkeresték a Rókales Alapítványt, hogy segítséget kérjenek. 

Most újabb információkat tudtunk meg a ravaszdi állapotáról, aki a Bütyök nevet kapta. Az alapítvány ugyanis újabb híreket osztott meg a közösségi oldalán. Mint írták: a kis fél éves srácot egy lövés érte. A csigolyája elmozdult. Elképzelhető, hogy fejre is bukhatott a találat miatt. Most MRI vizsgálat vár rá és a golyót is el kell majd távolítani valószínűleg.

– Nagyon tündéri a srác és nem adja fel, meg szeretne gyógyulni. Viszont biztos, hogy hosszas rehabilitációra lesz szüksége. Egy gondoskodó nagy családra lesz szüksége neki is, akik támogatják az ő kezeléseit, fejlődését – írták a közösségi oldalukon. Az alapítvány most keresi Bütyök virtuális örökbefogadóit, amik támogatnák a kis szomódi róka kezelését.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában