Mentés

2023.09.30. 14:26

Elütött rókának kértek segítséget Szomódon

Egy sérült rókát találtak Szomódon. A Rókales Alapítványhoz került.

Kemma.hu

Egy Szomódon talált, sérült kisróka megmentéséhez kért segítséget a Rókales Alapítvány a közösségi oldalán. Az állat szállításához kerestek önkéntest, aki el tudja vinni hozzájuk a ravaszdit. Szerencsére hamar megoldodott a helyzet és úgy tudjuk, hogy már azóta az alapítványnál van a kölyök. 

Információink szerint a kisrókát csütörtök késő este találták az útszélén és az állatbarátok nem szerették volna magukra hagyni. Estére hazavitték magukkal, majd másnap megkeresték a Rókales Alapítványt, hogy segítséget kérjenek. 

A kölyköt feltehetően elütötte egy autó, ami sajnos akár komoly sérüléssel is járhat. Így első körben orvoshoz viszik a rókát ahol MR vár rá. Ha a szakemberek szerint megmenthető, akkor az alapítvány mindent megtesz azért, hogy meggyógyulhasson a ravaszdi.

Az alapítványtól megtudtuk, hogy sajnos sokan, tévesen rosszul ítélik meg a rókákat. Hazánkban azonban nincsenek veszett rókák, és egy kis odafigyeléssel a szárnyasokra sem jelentenek veszélyt. Viszont rengeteg kártékony rágcsálótól szabadítanak meg bennünket. 

Ha új információink lesznek a kis szomódi kölyök állapotáról beszámolunk róla. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában