Önkormányzati támogatás

2023.10.29. 13:52

Félmillió forintot kapnak a szákszendi polgárőrök

Idén is hatezer forintos karácsonyi utalvánnyal ajándékozzák meg a 70 éven felülieket és a 14 év alatti gyerkőcökhöz is „bekopogtat majd a Télapó” a kétezer forint értékű mikuláscsomaggal. Továbbá félmillió forinttal támogatja az önkormányzat a szeptemberben bejegyezett Szákszendi Polgárőr Egyesületet – egyebek mellett erről is határozott a képviselő-testület a közelmúltban.

Wágner Zsanett

A szakszend.hu információi szerint megkezdődött a gyalogos-átkelőhely kivitelezése, megkötötték a műszaki ellenőri szerződést. Később, a közmeghallgatás során a témához kapcsolódva azt is elmondta Papp Attila Csaba polgármester, hogy már kiírták a kivitelezői pályázatot, az átkelő várhatóan a jövő év elején elkészül a faluházzal szemben.

Az önkormányzat 43 erdei köbméter tűzifa vásárlásához nyert támogatást. Az önkormányzat legfeljebb 5 erdei köbméter tűzifasegélyben részesíti a feltételeknek megfelelő rászorulókat – akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 171 ezer forintot, egyedül élő esetén pedig a 213 ezer 750 forintot.

Nyáron alakult meg a Szákszendi Polgárőr Egyesület, a civil szervezetek névjegyzékébe szeptember 4-én jegyezték be. Az egyesület elnöke, Varajti Gizella kérelmet nyújtott be a képviselő-testülethez, melyben egymillió forintos támogatást kért – a többi között – felszerelésre, ruházatra, miután induló egyesületként szűkösek az anyagi lehetőségeik. A polgármester szóbeli kiegészítésében elmondta, hogy az indulás valóban minden szervezet számára nehéz, ám jelenleg az önkormányzat félmillió forintot tud kigazdálkodni. Azt is hozzátette, hogy a továbbiakban a költségvetés összeállításakor terveznek majd további támogatással, hiszen szükség van a polgárőrökre, történtek olyan események a faluban, melyek megelőzhetőek lettek volna a közreműködésükkel, és a rendezvények biztosításánál is számítanak rájuk.

Az ülésen a költségvetés módosításáról is határoztak. Ez azért vált szükségessé, mert az „Élhető települések” pályázat keretében az önkormányzat 66 millió 506 ezer 809 forintos támogatást nyert a faluház külső felújítására, eszközbeszerzésre, valamint klímaberendezésre, és az összeg már meg is érkezett a számlára. 

A zárt ülést követő közmeghallgatás változatlan körben, ám érdeklődők nélkül zajlott. A polgármester azonban elmondta, hogy a csapadékvíz-elvezetés fejlesztése a terveknek és ütemezésnek megfelelően halad, a bölcsőde hátsó kerítése pedig november közepére elkészül.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában