Elismerés

2023.10.13. 18:08

Ezüst érdemérmet kapott Plochingentől az oroszlányi alpolgármester

Plochingen városa rangos díjat adományozott Rajnai Gábor oroszlányi alpolgármesternek: a német testvérváros ezüst fokozatú érdemérmét vette át a politikus.

Wágner Zsanett

Rajnai Gábor a német testvérváros ezüst fokozatú érdemérmét vehette át

Forrás: oroszlany.hu

Köszönöm az elismerést, a bizalmat, és nem utolsó sorban a több évtizedes barátságot!

– ezen szavak kíséretében vette át Rajnai Gábor alpolgármester a közelmúltban Plochingen Város Érdemérmének ezüst fokozatát a városvezetőtől. Hozzátette, örömmel tett eleget Frank Buß polgármester meghívásának, megtisztelő volt részt venni a rangos elismerés átadóján.

Plochingen város érdemérmét azok kaphatják meg, akik éveken át tartó, jelentős munkát végeztek a civil szervezetekben, kulturális, szociális vagy gazdasági területeken. A 40 éve alapított kitüntetést eddig 39 személynek ítélték oda. A német város képviselőtestülete az idén, május 9-én döntött arról, hogy újabb három személyt tisztel meg a rangos díjjal, amelyek közül egyik Rajnai Gábor.

Rajnai Gábor alpolgármester több, mint 30 éve ápolja a két település közötti barátságot. Az ő nevéhez fűződik a testvérvárosi együttműködés aláírása 2010-ben, amely hivatalosan pecsételte meg a két város közötti korábbi kapcsolatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában