Válaszoltak

2023.10.17. 08:05

Kiderült, miért nem működtek a jelzőlámpák Tatán, a Komáromi és a Május 1. út kereszteződésében

A Kőzút szerint egy hét után, október 16-án, hétfőn megjavították a jelzőlámpákat. A kedd reggeli csúcsban azonban még mindig csak sárgán villogtak.

Egy hétnyi sötétség után kedden más sárgán villogtak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Több mint egy hétig sötétek voltak a jelzőlámpák Tatán, a Május 1. út és a Komáromi út kereszteződésében. Aki tehette, inkább kikerülte a zsúfolt csomópontot, hiszen mind a négy irányból sok autó érkezett, ami főleg a kikanyarodóknak nehezítette meg a tovább haladást.

A környéken több óvoda, iskola is található, így a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban gyalogosokból sem volt kevés: több gyermek és család is próbált több-kevesebb sikerrel átjutni a túloldalra. Péntektől pedig már egyenruhás segítette itt a reggeli forgalmat. A helyiek azonban azt csak találgatták, hogy mi okozza a káoszt. 

Még a múlt héten megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy miért nem üzemelnek már egy hete a jelzőlámpák. Válaszukat kedden hajnalban kaptuk meg, ami szerint már kijavították a hibát. Azonban a kedd reggeli csúcsban az autósokat továbbra is rendőrök irányították. Igaz, közben már sárgán villogtak a lámpák. 

jelzőlámpa zebra tata
A város egyik legforgalmasabb kereszteződésben igazi káosszá vált a közlekedés
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

– A Tata, Május 1. út – Komáromi út csomópontjában lévő jelzőlámpa alépítményi hibájának javításához külső szakvállalkozót kellett bevonnunk. A jelzőlámpa hibajavítása a jogszabály által előírt határidőn belül, a hiba észlelését követően megkezdődött. A vállalkozó a hétfői napra tudta a munkavégzést beütemezni, a délelőtti órákban elkezdték a hiba lokalizációját és javítását. Tekintettel arra, hogy a csomópont forgalmi rendje a jelzőlámpa üzemszünetében a KRESZ előírásai szerint biztosított volt, ezért rendőri forgalomirányításra ebben az esetben nem volt szükség. Az önkormányzatot tájékoztattuk, hogy a hibafelderítés, illetve a javítás hétfőn megkezdődött és aznap délután be is fejeződött – válaszolta a közleményében a Közút. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában