Testületi

2023.09.28. 09:00

Zűrös nyár után újabb figyelő „szemek” őrzik Szákszend biztonságát

Nyolcra nőtt a szákszendi térfigyelőkamerák száma, így már szinte teljes mértékben nyomon követhető a faluba érkező.

Kemma.hu

Újabb két térfigyelő kamera kihelyezésének megrendeléséről határozott a szeptember 20-ai ülésén a szákszendi képviselő-testület, így már nagyjából 80 százalékban követhető, hogy ki érkezik a faluba.

A szakszend.hu információi szerint a kamerarendszer bővítéséről a két ülés közötti eseményeket ismertető polgármesteri tájékoztató keretében döntöttek a képviselők. A két új kamerát a Kossuth utca – Fő út – Csillag utca kereszteződésbe fogják telepíteni, így a rendszer már nyolc készüléket üzemeltet majd. A tárgyaláson elhangzott, még eggyel bővíthető tovább, de ha olyan igény merül fel, akkor nagyobbra is cserélhető a rendszer.

A folytatásban módosították az önkormányzat szociális rendeletét, miután a Kormányhivatal 2021-ben elvégezte a törvényességi felügyeleti vizsgálatát. A szakmai észrevételek alapján a rendeletben hatályon kívül helyezték a köztemetés esetén részletfizetést engedő rendelkezést, illetve a rendkívüli települési támogatás esetén orvosi igazolás bemutatását szabályozó rendelkezést.

Az ülés további részében a képviselők határoztak arról, hogy Szákszend idén is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz. Elfogadták a Szákszendi Kiskuckó Napközi Otthonos Óvoda 2023/2024. nevelési évre vonatkozó munkatervét, valamint a szákszendi Egyházközségek kérelmét is, hogy az önkormányzat egyházközségenként jövőre 100 ezer forintos támogatást nyújtson a temetők zöld területeinek kezelésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában