Elismerés

2023.09.02. 16:49

Világsiker az oroszlányi Hébében: aranyos táncosok léptek a horvát színpadra

A Hébé Művészeti Iskola növendékei szenzációs eredményeket értek el legutóbbi fellépésükön is. Augusztus 23-27. között rendezték meg a horvátországi Opatijában a World Championship of Majorette-Sport világbajnokságot.

Kemma.hu

Érdemes megjegyezni az oroszlányi Hébé tánccsoportot, aminek tagjaira méltán büszke lehet Geisztné Gogolák Éva táncpedagógus. A művészeti iskola tavasszal ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját, most pedig, három hónappal később újabb sikereket könyvelhetnek az oroszlányi tánccsoport.

– Hihetetlenül büszkék vagyunk lányainkra és a sikereikre. Hálásan köszönjük a felkészítő tanárok munkáját, továbbá köszönjük szépen a rengeteg támogatást és szurkolást is – mondta Geisztné Gogolák Éva táncpedagógus, a Hébé Művészeti Iskola vezetője.

Lássuk az eredményeket! Péter Fanni első helyen végzett, világbajnok lett pompon szenior szólóban. Ugyanebben a kategóriában, de trióban újabb világsiker született: Lévai Csenge, Péter Fanni, Rácz Anna állt a dobogó legfelső fokára, de ez a formáció hagyományos mazsorett szenior trióban is ilyen sikereket ért el.

Több világbajnoki arany született: Freestyle baton junior szólóban Áncsák Kiara Manna,  pompon junior trióban szintén Áncsák Manna, de Sudár Hannával és Szőke Katával kiegészülve.

Pompon junior szólóban második helyezett lett Áncsák Kiara Manna, hagyományos mazsorett junior szólóban Czirják Laura szerezte meg a második helyet. Arany minősítés járt Horváth Lédának és Szőke Adélnak a pompon cadet duóban. Szólóban Horváth Léda 5. helyezést ért el, zászlósbot junior miniformációban Áncsák Manna, Czirják Laura, Horváth Léda, Sudár Hanna, Szőke Adél, Szőke Kata lett a harmadik.

Különdíj járt a legmagasabb pontszámot elért versenyzőknek: a pompon kategóriákban és a mozgástechnika területen Péter Fanninak és a freestyle baton kategóriákban Áncsák Kiara Mannának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában