Térképes kereső

2023.09.25. 12:26

Vármegyei szakértőink is segítik az eligazodást, ne kerüljön mérgező gomba a tányérunkba

A Fortissima Fungus gombaismereti platform segít a gombászoknak a legközelebbi szakellenőr megtalálásában.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

A cél az, hogy ne kerüljön mérgező, vagy fogyasztásra alkalmatlan gomba a tányérba – közölte az MTI-vel a szakportál. A közlemény ismerteti: segítségükkel interaktív és felhasználóbarát módon juthat az ellenőrök elérhetőségéhez a gombász közösség. A szakportál a Pest megyei Kormányhivatal adatbázisát frissítve naprakész eszközt nyújt az erdőjárók kezébe.

A Fortissima Fungus folyamatosan bővülő gomba adatbázisa minden eddiginél részletesebben és szűrhetően tartalmazza a gombaleírásokat, támogatva ezzel a laikus, gombaszerető közösséget, valamint a tudományos körök munkáját – emelték ki. A térképes keresőt használva láthatjuk, hogy a közelünkben hol tudjuk bevizsgáltatni a megtalált gombákat, ahol van elérhetőség, ott egyből fel is hívhatjuk a szakellenőrt. A szakellenőrök listája a Fortissima Fungus oldalán érhető el, természetesen több Komárom-Esztergom vármegyei gomba szakellenőr elérhetőségével és tevékenységi idejével.

A Komárom-Esztergom vármegyében ezeken a településeken vannak gombaszakértők: Oroszlány, Komárom, Esztergom, Tarján, Nyergesújfalu, Súr, Vértestolna, Tata-Agostyán, Környe, Kocs Réde, Tatabánya, Oroszlány, Tata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában