Megnyitották

2023.09.06. 11:42

Oktatási centrumot adott át az esztergomi Suzuki a Bottyán technikum tanulói számára

A japán oktatási hagyomány, a duális képzés magyarországi megvalósításának újabb lépcsője a Magyar Suzuki Zrt-nél szeptember 5-én átadott Oktatási Centrum átadása.

Kemma.hu

A suzukis Oktatási Centrumban az esztergomi Bottyán János Technikum diákjai tanulnak

Forrás: suzuki.hu

Az eseményről kiadott közleményben az autóipari cég többek között kiemelte: „A Bottyán János Technikum elektronikai technikus tanulói az elméleti alapok mellett, a legmodernebb eszközökkel felszerelt oktatási központban gyakorlati ismereteiket is fejleszthetik.”

Az esztergomi autógyár területén kialakított Oktatási Centrumban az elméleti és gyakorlati oktatást kiszolgáló tanterem és tanműhely található, ahol elsőként a Bottyán János Technikum diákjai gyakorlati, szakmai képzése folyik mostantól, de a jövőben további szakiskolák is csatlakozhatnak a programhoz. A cég által kiadott közleményben olvashatók szerint itt a projektfeladatok elvégzése mellett olyan szakmai tárgyakat sajátíthatnak el a legjobb suzukis mentoroktól, mint a programozás alapjai, a PLC programozás és a számítógépes szimuláció. 

Szeptember 5-én adták át a Magyar Suzuki Zrt területén az Oktatási Centrumot
Forrás: suzuki.hu

Ezeken túl az Oktatási Centrumban tanulók a szakmai gyakorlat során megismerik a Suzuki autógyár működését, a különféle itt alkalmazott technológiákat, munkahelyi szabályrendszert, elvárásokat. A vállalat menedzsmentje úgy gondolja, hogy ezzel a képzéssel a fiatalok piacképes tudást szereznek, amelyet felnőtt pályájukon alkalmazhatnak majd, remélhetőleg az esztergomi autógyárban. 

Dr. Fejesné Gyurján Ildikó, a Magyar Suzuki Zrt. HR-ért, pénzügyekért és informatikáért felelős operatív igazgatója a közlemény végén többek között ezekkel a gondolatokkal foglalta össze az oktatási centrum átadását: „Az Oktatási Centrum és ezzel együtt a suzukis duális képzés elsődleges célja, hogy kineveljük a jövő szakembereit. Az új technológiák, a digitalizáció és a folyamatosan változó igények olyan kihívásokat és lehetőségeket hoznak magukkal, amelyekre a diákoknak és a munkatársainknak egyaránt fel kell készülniük. A képzés során a tanulók nemcsak szakmai tudást szerezhetnek, hanem olyan értékekkel és kompetenciákkal gazdagodhatnak, amelyek segítik őket ebben a változó világban.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában