Beruházás

2023.09.27. 19:29

Nem helyez ki az önkormányzat forgalomlassító küszöböt a tokodaltárói Szegfű utcába

A forgalomlassító küszöb mellett a testületi ülésen szó esett még a csapadék-elvezetéséről, valamint az óvodafejlesztésről is.

Kemma.hu

Nem lesz sebességlassító küszöb a Szegfű utcában

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Nem lesz forgalomlassító küszöb a Szegfű utcában, a képviselő-testület nem tudta támogatni a lakossági kérést, mivel a jóváhagyott tervekben nem szerepelt sebességcsökkentő eszköz, és az engedélyes tervtől eltérni csak újabb tervek és engedélyezési eljárást követően lehet, melyek jelentős költséget jelentenek – többek között erről született döntés a legutóbbi testületi-üléseken. Petrik József polgármester tájékoztatása szerint a Szegfű utca csapadékvíz-elvezetése a térköves út közepén történik, így a forgalomlassító küszöb kihelyezése akadályozná a csapadékvíz elfolyását is. A tokodaltárói önkormányzat megállapodást kötött a szomszédos Tokod vezetésével a tokodi köztemető használatáról, így a helyieknek hozzátartozóik eltemetésére Dorogon és már Tokodon is lehetőségük van.

Petrik József közölte, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló „Tokodaltáró csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése” című projekt kapcsán is születtek döntések. A közbeszerzési eljárás során az 1. részre (külterületi övárok kialakítása) érkezett ajánlat meghaladta az önkormányzat rendelkezésére álló anyagi fedezetet, ezért a testület eredménytelennek nyilvánította ezt az eljárást. A Dobó Katica utcai szakaszon és a József Attila utcában is megvalósulhat a fejlesztést, a kivitelezési munkálatokat a táti 4-ÉPV Kft. végezheti el. A politikusok emellett a projekt megvalósításának terv szerint ellenőrzésével, a műszaki ellenőri feladatok ellátásával a Madexa Bt.-t bízták meg.

A TOP Plusz keretein belül zajló óvodafejlesztés kapcsán döntöttek a Brunszvik Teréz Óvoda „A” épületének belső átalakítása” tárgyú közbeszerzési eljárás megindításáról. A tervek szerint a vizesblokk és a tálalókonyha felújítása mellett az intézmény új tornateremmel bővül és a tetőszerkezet is megújul. A „B” épületének felújítása (vizesblokk, tálalókonyha) szeptember közepére befejeződött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában