Elfogadják

2023.09.08. 08:16

Már az esztergomi helyi járatokon is utazhatunk ország- és vármegyebérletekkel

Jó hír a közösségi közlekedéssel utazóknak, hogy szeptembertől Esztergom helyi járatú autóbuszain is elfogadják az ország- és vármegyebérleteket – közölte nemrégiben Hernádi Ádám, a város polgármestere.

Walczer Patrik

Esztergomban is létrejött a teljes tarifaközösség

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Mintarról korábban beszámoltunk, az önkormányzat és a Volánbusz Zrt. a Mobilissimus tervező műhely szakmai támogatásával június 17-től új buszhálózatot és menetrendet vezetett be a településen. Egyes járatok új jelölést, számozást kaptak, néhány busz más útvonalon közlekedik, a legnagyobb újítás viszont az volt, hogy a helyi és helyközi rendszereket összehangolták.

Az ország- és vármegyebérletek bevezetésekor joggal merült fel a kérdés, hogy vajon Esztergom közigazgatásán belül is elfogadják-e azokat a helyi járatokon, létrejön-e az országban már több helyen bevezetett „teljes tarifaközösség”. Erre végül szeptember elején nyílt lehetőség: az iho.hu megírta, hogy az esztergomi helyi közlekedésben résztvevő járműveken van egy, az ország- és vármegyebérletek érvényesítésére szolgáló készülék, amellyel ugyanúgy le kell olvastatni a bérleteket, mint a helyközi járatokon. Emellett pedig azt a személyazonosító igazolványt is be kell mutatniuk az utasoknak, melynek számát megadták a bérletvásárláskor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában