Fesztivál civil hőfokon

2023.09.08. 15:33

Magas hőfokon buliznál Tatán? Az Angolkertben 22 civil szervezet vár szombaton

Jeles évfordulókra emlékezve rendezik meg az Angolkertben a "Fesztivál civil hőfokon" programot szeptember 9-én, szombaton. A helyszínen 22 civil szervezet várja majd az érdeklődőket.

Kemma.hu

Tata város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy 240 éve kezdődött el az Angolkert építése, 1783-ban Böhm Ferenc uradalmi vízépítő mérnök munkája nyomán, gróf Esterházy Ferenc kezdeményezésére. A kertet hosszú ideig csupán a grófi család és vendégei használhatták, míg végül 1923-ban megnyitották, majd 1932-től országos hírűvé váltak az itt megrendezésre kerülő szabadtéri játékok, 1945 után pedig közparkká nyilvánították.

A XX. Tata és Térsége Civil Napok szeptember 9-i, „Fesztivál civil hőfokon” elnevezésű programjában délelőtt 10 és este 8 óra között 16 produkció vonul majd fel a szabadtéri színpadon. És ha ez nem lenn elég, a Kiskastély előtti területen pedig 22 civil szervezet és intézmény mutatkozik be és várja a program iránt érdeklődőket.

Mint arról korábban beszámoltunk: a Tata és Térsége Civil Társulás (TCT) immáron 20. alkalommal szervezi meg a Tata és Térsége Civil Napok rendezvényét, amelynek kiemelkedő eseménye lesz a tatai Angolparkban tartó Civil Fesztivál. Domonkos Ágnes a TCT elnöke elmondta, hogy az elmúlt húsz év alatt a tatai civil szervezetek kinyitották az ajtót a lakosság felé. A fesztiválon az értékes tudásukat, művészetüket, kreativitásukat mutatják meg az érdeklődőknek.

Szombaton többek között sportjátékok, jóga bemutató, fotókiállítás, Maminbaba hordozós fitness, kismamakör, múzeumpedagógiai foglalkozások, múőzeumi séta, társasjáték, mesterségek bemutatója öreg diák találkozó, 100 évvel ezelőtti táncok, harcművészeti és népművészeti bemutatók is várja az érdeklődőket az Angolparkban

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában