Civil Fesztivál

2023.09.04. 16:27

Egész napos fesztivált rendeznek a Tatai Civil Napok alkalmából

A Tata és Térsége Civil Társulás (TCT) idén 20. alkalommal szervezi meg a Tata és Térsége Civil Napok rendezvényét, amelynek kiemelkedő eseménye lesz szeptember 9-én a tatai Angolparkban 10 órától 20 óráig tartó Civil Fesztivál.

Goletz-DeáK Viktória

A huszadik évfordulón egy nem hagyományos fesztivállal szeretnék meglepni a város és környékén élőket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Domonkos Ágnes, a TCT elnöke elmondta, hogy az évek során több száz program, bemutató kiállítás gazdagította a programokat. Az egyes szervezetek sokat tettek a helyi civil társadalom, a város és kistérsége értékeinek bemutatásáért.

– A huszadik évforduló alkalmából egy nem hagyományos fesztivállal szeretnénk meglepni a város és környékén élőket. „Fesztivál civil hőfokon” címmel a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati támogatásával létre hoztunk egy egynapos látványos és mozgalmas fesztivált, ami alapvetően négy történelmi évforduló kapcsán jött létre – magyarázta az elnökasszony.

Hozzátette: 1783-ban, 240 éve kezdődött el a tatai angolkerti építése, 1923-ban Esterházy Ferenc a nagyközönség előtt is megnyitotta az addig lezárt parkot, 1932-től Tata-Tóvárost országosan is elismertté tették a Júniusi hetek, az városban megrendezett szabadtéri játékok. Mindezt kiegészíti még egy irodalomtörténeti esemény is: Kazinczy Ferenc 1803-ban járt Tatán. Ennek emlékére állíttatott az Angolparkban a Kazinczy-pad.

– Az évfordulók nem csak Tata ma meglévő értékeit jelentik, de a polgárosodó civil élet alapjait is. A fesztiválon 18 kiállító és 22 színpadi hagyományőrző, zenés, táncos program gazdagítja majd az eseményt szombaton – tette hozzá.

Színes programok
Domonkos Ágnes elmondta, hogy az elmúlt húsz év alatt a tatai civil szervezetek kinyitották az ajtót a lakosság felé. A fesztiválon az értékes tudásukat, művészetüket, kreativitásukat mutatják meg az érdeklődőknek.
Szombaton többek között sportjátékok, jóga bemutató, fotókiállítás, Maminbaba hordozós fitness, kismamakör, múzeumpedagógiai foglalkozások, múőzeumi séta, társasjáték, mesterségek bemutatója öreg diák találkozó, 100 évvel ezelőtti táncok, harcművészeti és népművészeti bemutatók is várja az érdeklődőket az Angolparkban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában