Programajánló

2023.09.07. 19:57

Lecsófesztivál, túrázás, foci és társasjátékos kupa – íme a legjobb megyei programok a hétvégére

Kikapcsolódnál barátokkal vagy a családdal? Van ötletünk. Mutatjuk a legjobb programokat erre a hétvégére, Komárom-Esztergomban.

Kemma.hu

Gyalogtúra a Duna mellett

E héten szombaton, reggel 7 órától az Esztergom Meteor Természetbarát Egyesület és a Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség XXVI. alkalommal rendezi meg az IVV/Nemzetközi Népsport Szövetség/ gyalogos túráját. A nemzetközi túra része a XVIII. ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KUPÁNAK és az "EGÉSZ ÉVBEN 110" MTSZ 110 emléktúra sorozatnak. Ez alkalommal az MTSZ 110 emléktúra alkalmából külön jubileumi oklevélben részesülnek a résztvevők. A részletek a Facebookon olvashatóak.

Szabadság, szerelem Esztergomban

A Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című nagysikerű darab országjáró körútra indult, amely szeptember 10-én, vasárnap  délután 15 órától Esztergomba érkezik. Az előadásnak a Dobó Katalin Gimnázium ad otthont, további részletek pedig az esemény Facebook-oldalán.

Airsoftozás Ácson

„Védd meg Pablo Emilio Escobar Gaviria-t legkiválóbb embereként, vagy törj az életére leghalálosabb ellenségeként egy CQB játék keretein belül” – írják a Narcos 2 S.V.A.T. Airsoft esemény szervezői a Facebookon, amely most hétvégén, szombaton kerül megrendezésre Ácson, a Gyár utca 32-38. (Cukorgyár) alatt. Az infókért látogassatok el az esemény oldalára.

Tata AC - Lábatlani ESE összecsapás a Területi bajnokság 3. fordulójában

Szombaton délután 4 órától a területi első osztályban Tata AC - Lábatlani ESE mérkőzést rendeznek. A közelmúltban a Megyei kupadöntőben játszott egymás ellen a két csapat, akkor a Tata diadalmaskodott. Gyertek el és szurkoljunk együtt!

Belecsapnak a lecsóba Tatabányán

Tizenkettedik alkalommal szervezik meg Tatabányán, a Kertvárosi Bányász Művelődési otthonban és környékén a lecsófesztivált szeptember-9 én. Szombaton 13 és 21 óra között várják a látogatókat változatos programokkal és természetesen kóstolással. A program 13 órakor indul, s várják a családokat a játszó parkban, ahol hatalmas csúszda lesz, légvár és többféle sport és szabadidős játék. 

Délután három órakor csapnak bele a lecsóba, azaz indul tűzgyújtással a főzés. Jó lecsóhoz szól a nóta címmel Sőregi Levivel lesz táncbemutató, és este fél hétkor a bankban szórakoztatja a közönséget a koncert után Dj. Laller Zábráczky, majd a lángoló Főnix tűzzsonglőr csoport bemutatója következik.

A délután folyamán városrész néző kisvonat és járja a művelődési házat és környékét és lesz arcfestés, lufis bohóc és a művelődési otthon aulájában a folt Folt-Volt Patchwork Klub kiállítása és látható lesz. A rendezvény jótékonysági akcióval is kiegészül: a lecsó főzéssel is kóstolással az idén a Pelyhes Peti Alapítvány működését támogatják a látogatók. A program ingyenes.

Társasjátékos Kupa Esztergomban

Szeptember 10-én, délelőtt 10 órától Tokió királya - Komárom-E. vármegyei Bajnokságot rendeznek Esztergomban. A pontos helyszín Esztergom, Kapcsolatok Háza, 2500 Esztergom, Széchenyi Tér 14., a játék pedig a King of Tokyo, azaz a Tokió királya című társasjáték lesz. A szabályzatért és a további részletekért látogassatok el a tarsasjatekoskupa.hu oldalra, vagy nézzétek meg az esemény Facebook-oldalát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában