Sokat tettek

2023.09.28. 18:34

Két újabb fával bővült az emlékkert a tatabányai skanzenben +fotók

A Tatabányai Múzeum kiállítóhelyén Kiss Vendel igazgató-helyettes, majd Izsák Zoltán, a Tatabányai Múzeum Baráti Kör elnöke köszöntötte a vendégeket.

Sugár Gabi

Fűrészné Molnár Anikó Szikora Henriknére emlékezett az ünnepségen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A Bányászati és Ipari Skanzenben az emlékfa ültetésen elhangzott: azok, akik tiszteletére fát ültetnek, mindannyian kapcsolódtak a Tatabányai Múzeumhoz. A most elültetett fákkal pedig már nyolc díszeleg a skanzen területén.

Fűrészné Molnár Anikó, a múzeum nyugalmazott igazgatója, a skanzen alapítója Szikora Henriknére, Tatabánya egykori tanácselnök-helyettesére, a Modern Üzleti Tudományok egyik alapítójára emlékezett. Ismertette életének jelentősebb állomásait, majd szólt arról az áldozatos munkáról, amely jellemezte tevékenységét. Azt a tenni akarást, amellyel hozzájárult ahhoz, hogy a város bányászati múltját felvonultató skanzen létrejöhessen. 

Balogh Csaba, a Szabadtéri Bányászati Múzeum Alapítvány kuratóriumi elnöke a Rozmaringos Bányász Egyletről szólt, amelynek tagjai néhány nótát is elénekeltek az ünnepségen. Az egylet 1995-ben az alábbi alapítókkal jött létre: Aftán Gusztáv, id. Forisek István, Honvári János, Horváth Miklós, id. Megyeri Imre, Németh György, és Palotás Pál. Közülük már csak Pál él.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában