Tolódik

2023.09.24. 13:26

Jövőre nyílik csak meg a budapesti Primark üzlet, idén még Bécsig kell mennünk a divatos ruhákért

A híresztelésekkel ellentétben várhatóan csak jövő évben nyílik meg az első magyarországi Primark üzlet Budapesten – olvasható a vállalat közleménye az Arena Mall nevű pláza honlapján. A vármegyénkben élő Primark-kedvelőknek így az idei őszi-téli kollekciót még mindenképpen külföldön kell beszerezniük.

Kemma.hu

Mint azt megírtuk, a cég még hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy üzletet fog nyitni Budapesten. Néhány héttel ezelőtt azt is közzétették, hogy a boltot 2023. szeptember 16-a utáni időszakban tervezik megnyitni, melyet több portál is úgy értelmezett, hogy az ősz első hónapjában már fogadni fogják a vásárlókat.

A valótlan hírekre reagálva a cég közölte, hogy a Primark első magyarországi üzlete Budapesten, az Arena Mallban lesz, de a pontos nyitási dátumot csak később fogják közölni. Egyúttal örömmel fogadták, hogy ekkora érdeklődés mutatkozik az új üzlet iránt.

Közismert, hogy vármegyénkből is sokan járnak a Primark boltokba, melyek közül a legközelebbiek Bécsben találhatók. Bár az osztrák főváros vármegyénktől is több órányira van, az ár/érték arányban megfelelő ruhaneműk miatt sokak szemében a teljesítendő táv és az üzemanyagköltség csak másodlagos tényező.

Korábban kiszámoltuk, hogy Esztergomból és Tatabányáról indulva mennyibe kerülhet egy bécsi kiruccanás – persze szigorúan úgy kalkuláltunk, hogy csak plázázunk egyet és már indulunk is haza –, ám a folyamatosan emelkedő üzemanyagárak miatt kétszer is érdemes megfontolni: vajon tényleg szükségünk van idén a legdivatosabb ruhákra, vagy kivárjuk, hogy jövő évben hagyhassunk ott tízezreket a budapesti üzletben?

Esztergomból Bécs Vösendorf városrészében található Primark boltig mintegy 230 kilométert kell levezetnünk, autópálya matricával együtt egy oda-vissza út mintegy 30 ezer forintunkba is kerülhet. Tatabányáról ezzel szemben csak 25 ezer forint körüli összeget tesz ki az útiköltség. A mostani üzemanyag-trendeket követve ha az adventi időszakban a városháza előtti vásár megtekintését követően szeretnénk ruhákat is vásárolni, akkor jó esély van rá, hogy még drágább lesz az utazás. 

Bár a cég nem közölte, hogy lesz-e nyitási akció Budapesten, de ha idén kihagyjuk a bécsi utat, és félretesszük a ruhaneműkre szánt pénzt, akkor jövő évben néhány divatos áruhoz mindenképpen kedvező áron juthatunk hozzá a magyar fővárosban. Egyébként az Arena Mall oldalán megjelent közleményben annyit mindenképpen elárultak, hogy a legújabb divattrendek és a mindennapok során használt alapvető cikkek, Primarktól megszokott egyedi, kedvező árú választék várja majd a vásárlókat, de lesznek licenctermékek, így például Disney-rajongók, vagy az NBA, azaz az amerikai kosárlabdaliga szerelmeseinek igényeit is ki fogják szolgálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában