Ellátás

2023.09.28. 18:10

Gyerekgyógyászat Oroszlányban: felnőtt háziorvosok látják el a 14 évnél idősebbeket

A 14 év feletti gyermekeket vasárnaptól a felnőtt háziorvosok fogadják. A döntés a környező kistelepüléseken élőket is érinti, akik a bányászvárosba jártak gyerekorvoshoz.

Kemma.hu

„Gyermekorvoshiány, illetve jogszabályi változás miatt október elsejétől a 14 éven felüli pácienseket a továbbiakban a felnőtt háziorvosok látják el” – olvasható az oroszlányi Facebook-csoportban és egy bokodi oldalon

Három gyerekorvos van Oroszlányban: Dr. Gieszer Zsuzsanna, Dr. Lakatos Klára és Dr. Szenczi Julianna. Úgy tudjuk, hogy az őket érintő betegszám csökkentése miatt volt szükség a döntésre, így azok a például bokodi, kecskédi vagy éppen szákszendi 14 év feletti fiatalok, akik eddig Oroszlányba jártak a választott gyerekorvoshoz ezentúl két lehetőség közül választhatnak.

Az egyik szerint a helyi egészségügyi szolgáltatást vehetik igénybe. Információink szerint a településeken működő orvosok vegyes praxisban dolgoznak, tehát ellátják a csecsemőket, a kamaszokat, a felnőtteket és az időseket is. A másik szerint maradnak a bányászvárosban dolgozó orvosoknál, de a felnőtt háziorvosok látják el majd őket, akik jelenleg kilencen vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában