Aszfaltrajzverseny

2023.09.05. 10:19

Fotókon a tarka krétarajz, amely Esztergom aszfaltjait színesíti

Aszfaltrajzversenyt tartottak Esztergomban szeptember 4-én, hétfőn a városi könyvtár szervezetésében. Az intézmény a szomszédságában lévő Bánomi lakótelep egy kanyargós aszfaltozott gyalogútját választotta a megfelelő terepnek, ahol a gyerekeknek kedvenc mesehőseiket kellett krétával megrajzolniuk.

Pöltl Zoltán

A versenyzők gyorsan hozzáfogtak az alkotáshoz a Bánomi lakótelep kanyargós aszfaltjárdáján

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A több esztergomi óvodából érkező kicsiket Schmöltz Margit, Helischer József Városi Könyvtár igazgatója fogadta, aki elmondta a szabályokat, majd a színes kréták kiosztásával elindult az aszfaltrajzverseny. A gyerekek mindegyike elhozta a kiírásban is jelzett saját mesekönyvét, melyből a kedvencét kellett lerajzolni.

A közel egy tucat három-négy fős csoport gyorsan megkezdte az alkotómunkát a Bánomi lakótelep kanyargós aszfaltjárdáján, ahol egyre-másra születtek a szebbél-szebb, színes krétarajzok. A verseny után jött a zsűrizés és a díjkiosztó, melyen több helyi vállalkozó és a könyvtár összefogása eredményeként a legjobb gyerekteam könyvet, a többi résztvevő rajzoló pedig édességet kapott jutalmul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában