Duna Múzeum

2023.09.17. 16:50

Esztergomi múzeum is szerepel a nemzetközi találkozón

A Közép-Európai Műszaki Múzeumok Szövetségének szeptember 18. és 20. között tarandó találkozóján az esztergomi Duna Múzeum is részt vesz. A budapesti rendezvényen a Visegrádi Együttműködés minden tagjával és több más ország képviselőinek 30. találkozóját a Közlekedési Múzeum leendő otthonában, a Kőbányai úti Északi Járműjavítóban rendezik meg.

Kemma.hu

A Duna Múzeum is szerepel egy jövő héten tartandó nemzetközi találkozón

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Az esemény egyfelől az új Közlekedési Múzeum bemutatását célozza, illetve fő téma lesz a műszaki és közlekedési múzeumok jövője Közép-Európában, valamint a hálózatok jövője, a megújulás formái és az ipari örökség. A főszervező Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) közleményében az is olvasható, hogy „A témakörökben számos előadást és bemutatót tartanak Lengyelország, Szerbia, Csehország, Szlovénia és Szlovákia legjelentősebb műszaki múzeumainak vezetői. Eközben pedig megismerik az új Közlekedési Múzeum projektjét, a beruházás helyszínét és a leendő új állandó kiállítás terveit.”

A kommüniké arra is kitér, hogy az MMKM alapítója volt a Közép-Európai Műszaki Múzeumok Szövetségnek, és 1991 óta minden alkalommal részt vett annak munkájában. A rendszerváltás idején létrejött, 30 éves szervezet a közép-kelet európai műszaki múzeumok fórumaként határozza meg magát.

A tömörülés célja már kezdetektől fogva az volt és ma is az, hogy „elősegítse a térségben működő intézmények közötti szakmai együttműködést, a múzeumok közötti technológiai, tudományos, muzeológiai tapasztalatcserét és a különböző kiállítási gyakorlatok bemutatását.” Az esztergomi Duna Múzeum, melyet Vízügyi múzeumként is neveztek korábban, olyan intézményekkel szerepel a találkozón, mint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, az Aeropark Budapest és a kiskőrösi Úttörténeti Múzeum.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában