Idősek hete

2023.09.25. 17:44

Az időskorúakról szól a hét Tatán +fotók

Még a nap is kisütött, hogy a kellemes időben minél többen el tudjanak menni az Idősek Hete rendezvénysorozat megnyitójára.

Kemma.hu

Tatán immár hagyomány, hogy szeptember végén az időskorúakról szól egy hét. A város ilyenkor különböző programokkal kedveskedik a szépkorúaknak. A programsorozat megnyitóját hétfőn tartották a Magyary Zoltán művelődési házban, ahol Michl József, Tata polgármestere beszédében megköszönte mindenkinek, aki részt vett a programhét szervezésében, illetve elújságolta, hogy megszületett már a nyolcadik unokája.

Mint mondta, azt szeretnék, ha nem csak a két tatai nyugdíjas klub venne részt a hét programjain, hanem minél több tatai időskorú ellátogatna legalább egy eseményre, hogy élményeket gyűjtsön magának, amit aztán elmesélhet unokáinak, dédunokáinak. Illetve a sok szép színes program újult erőt adjon nekik, hogy az unokáikkal minél több időt eltöltessenek. 

Dr. Jónás Béla, a Városi Nyugdíjas Klub ügyvezető alelnöke a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a klub tagjai tavaly 44 különböző eseményen vettek rész. 

- A nyugdíjasok megéltek egy szép életkort és a nyugdíjas éveiket is szeretnék úgy megélni, hogy még mindig van valamilyen célja az életüknek. Nemcsak az unokák, vagy a család teszi ki a mindennapjaikat, hanem elmennek kirándulni, vagy meghallgatnak egy szép előadást, részt vesznek egy daloskörben, vagy kézimunkáznak. Valamit találnak, ami kitölti az életüket - magyarázta az alelnök.

Sárközy József, a Tatai Honvéd Bajtársi Klub elnöke szerint fontos, hogy azokról is megemlékezzünk, akik már nincsenek közöttünk. 

- Úgy gondolom, hogy most is sikerült olyan programot összeállítani a városnak, ami érdekli a tagjainkat. Úgy gondoltuk, hogy a megnyitón mind azokra emlékezzünk, akik most nem lehetnek közöttünk. Ezért megkértem a Nagy Olgát, aki Bankó Róbertről írt egy búcsúzó verset, amit megkértem, hogy mondjon el nekünk. De ez a vers mindenkiről szól, akik már nem lehetnek közöttünk - mondta Józsi bácsi, aki szerette volna, ha a gyerekek hangja is megszólalna a megnyitón. Ezt pedig egy igazán különleges és ötletes módon képzelte el. 

- Az egyik tagunk, Erzsike negyven évig volt óvónő Bábolnán. Megkértem, hogy a gyerekek aranymondásaiból gyűjtsön össze egy adagot és ezeket a vidámságokat ossza meg velünk. Illetve a Vaszary iskola kórusa is fellépett - sorolta a műsor elemeit a nyugalmazott ezredes, aki maga is színpadra lépett a klub dalkörével.  

Színes programok
A hét minden napján lesz valami érdekes, és izgalmas program. Kedden délután a nyáron átadott Malomkertbe látogat el a társaság, hogy megnézzék mi lett az egykori Kristály Fürdő helyén. Szerdán a Kuny Domokos Múzeum legújabb állandó kiállítására látogathatnak el az érdeklődők előzetes bejelentkezés alapján. Itt külön tárlatvezetéssel kalauzolják végig a társaságot Tata történelmi személyiségeinek életén keresztül megismerve a város születését. Csütörtökön a Magyary Zoltán Művelődési házban lesz egy műsor, amiben Petőfi Sándor életéből ismerhetnek meg érdekességeket a nézők. Pénteken pedig a Tatai Rendőrkapitányság tart tájékoztató fórumot a nyugdíjasokat veszélyeztető bűnesetekről.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában