Közösségi finanszírozás

2023.09.20. 11:21

A Melange forgatáshoz keres támogatót a tatabányai producer és filmrendező párja

Szeptember elejétől kezdve a Brancs felületén jelent meg Králl Kevin filmrendező és a tatabányai Vasas Petra producer legújabb filmjének, a „Melange” című rövid játékfilmnek a közösségi finanszírozási kampánya, amelynek köszönhetően most bárki részesévé válhat a készülő produkciónak.

Wágner Zsanett

Vasas Petra és Králl Kevin

Forrás: beküldött

Támogatókat, leendő „producereket” keres Králl Kevin és Vasas Petra a régóta tervezett rövidfilm, a Melange megvalósításához. A célösszeg másfél millió forint, amihez még 55 nap van hátra. Az alkotás tervezetten 2023 novemberében forogna Szabó-Sipos Barnabás, Jászai Mari-díjas színművész főszereplésével, a további szerepekben pedig Tóth Károllyal és Spilák Klárával találkozhatunk.

A Melange - habár elsőre gondolhatánk, hogy egy kávéreklámról van szó - egy markáns, humorral átszőtt karakterdráma egy középkorú színészről. A független kisjátékfilm Ferencről szól, akinek élete fordulóponthoz érkezik, amikor a saját mozipremierjére tartva beszáll az általa bérelt kocsiba, és szóba elegyedik egy nála sokkal fiatalabb sofőrrel.

A történet szerint Ferenc ugyanis egy középkorú színész, akinek gyermekkora óta az az álma, hogy egy mozifilmben szerepelhessen. Amikor ez viszont megadatik neki, és elérkezik a nagybetűs este, hogy láthassa magát a vászonról, meg kell küzdenie a saját egójával, nárcizmusával, és a gyermekkorával is. A pattanásig feszülő, nagyrészt egy helyszínen játszódó karakterdráma főként a dialógusokkal és a színészi játékokkal fog bizonyítani a közönségnek, amennyiben sikerül megfelelő költségvetésből előállítani. 

Az alacsony költségvetést leginkább a három, fontosabb karaktert játszó színészre szeretnénk fordítani, valamint a nagyobb szeletet kívánó technika beszerzésére, bérlésére.
Főként megbízható, kocsira rögzíthető állványokra és lámpákra van szükség, illetve olyan, szám szerint kettő cinematic kamerára, amelyekkel izgalmasan és rugalmasan lehet játszani a szűkebb térben is. A film ugyanis a premierre vezető úton játszódik, egyetlen kocsiba zárva a színészt és a fiatal sofőrt.

Králl Kevin, a film írója és rendezője szerint a Melange egy keserédes szerelmeslevél a filmek szeretetéről. – Egy rövid, de hatásos tanulmány, amely egy férfi lelken keresztül boncolgatja gyerekkori álmokat és saját egoizmusunk megannyi kérdését. Akárcsak, mint korábbi filmjeink, ez az alkotás is az önmagunkra találással foglalkozik. Köszönjük, ha velünk tartasz erre az útra, és bizalmat szavazol nekünk! – nyilatkozta.

Králl Kevin és Vasas Petra alkotópárosa korábbi animációs- és dokumentumfilmjeikkel szerzett hírnevet a filmes szakmában. A 2021-ben készült, a roma holocaust témájával foglalkozó „Tükörkép” című filmjüket klasszikus papírkivágásos módszerekkel valósították meg, és díjat nyert többek között a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Fesztiválon, a 66. Országos Függetlenfilm Fesztiválon, és az Adolph Zukor Nemzetközi Filmfesztiválon, de bemutatták az ATAFF Szolnoki Filmfesztiválon, a Magyar Mozgókép Fesztiválon, a Malter Vándor Filmfesztivál pedig jelenleg is alkalmi vetítéseket tart az alkotásnak.

Nemzetközi bemutatói voltak Görögországban, Olaszországban, Lengyelországban, Németországban és Kaliforniában is. Második filmjük, a 2022-ben készült „Ha egy kék lufi lennél” jelenleg is fesztiválozik és nyer díjakat, legutóbb a 19. CineFesten vetítették.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában