Rászorulók

2023.09.24. 11:21

A legfinomabb ínyencségeket kóstolhatták végig a nevelőszülőknél élő gyerekek Tatán

A nevelőszülőknél élő gyermekeket látott külön vendégül a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület, vagyis a SVÉT tatai rendezvénye.

Kemma.hu

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) közösségi oldalán számolt be arról, hogy minden tagjuk számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül a gyermekek esélyegyenlőségének megteremtése és javítása, az oktatás és a mentorálás eszközein keresztül.

Az idei nagyrendezvényük szervezése során is gondoltak az ÁGOTA Közösség nevelőszülőinél és lakásotthonaiban élő fiatalokra. Programjuk, a "Mosolyt Fakaszt" keretein belül testközelből tapasztalhatták meg vendégeik, milyen hangulata van egy ilyen rendezvénynek.

A Baranya, Tolna, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő fiatalok számos programon vehettek részt az Esterházy-kastély kertjében. Az Anyukám Mondta Étterem - jóvoltából ízletes pizzát kóstoltak, és mennyei, friss gyümölcsből préselt málnaszörpöt kortyoltak hozzá. Desszertként a Macok Bisztró ínycsiklandó túrógombóca került terítékre. 

A résztvevőket egy-egy ajándékcsomaggal is meglepték, amelyeket a Harrer Chocolat állított össze. A helyszínen az Agrármarketing Centrum jóvoltából a fiatalok megpörgethettek egy szerencsekereket, és különböző ajándékok közül választhattak. Az élmények sorához a kastély is hozzájárult, a gyermekek egy csodálatos tárlatvezetés keretein belül járhatták végig a lenyűgöző kiállításokat.

Mint írták: az eseményen részt vett Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára is, aki az ország egyik legjelentősebb gasztronómiai eseményének nevezte a rendezvényt, ahol összefoghatott a gyermekvédelem és a csúcsgasztronómia.

Ezentúl a SVÉT a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületével karba öltve élelmiszercsomagokat állított össze és ajánlott fel a helyi rászoruló családoknak, autós partnerük, a legújabb hybrid és elektromos hajtású modeljeit a helyszínen bemutató Toyota Sakura pedig a SVÉT-tel együtt Tata Város Önkormányzatának Környezetvédelmi Alapját támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában