Képregény

2023.09.24. 13:00

A dilis tudós és unokája

A Beavis és Butthead, a South Park és a Family Guy után már tényleg csak valami ilyennel lehetett fokozni a felnőtt animációs filmek túlpörgetett kínálatát.

Kemma.hu

Az animációs rajzfilm sikere folytatódik

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A most ajánlott produkcióból készült képregény persze jóval csavarosabb történetet jelent, mint a fent említettek, hiszen azokban morbid társadalomkritika a fő hajtóerő, amit a Rick és Morty rajzfilm és képregény egy durván felturbózott pszichedelikus sci-fi töltöttel röpít a végtelenbe. 

Az alaptörténet amúgy nagyon is hasonlít a Mézga Aladár különös kalandjai szériához, csak itt egy őrült és alkoholista, szexista nagypapa és félénk unokája intergalaktikus expedícióinak sorában merülhetünk el. A képregény változatból – találomra – a harmadik rész alapján mutatjuk be, hogy a gátlástalan feltaláló, tudós zseni Rick Sanchez és ügyefogyott, mindig jajveszékelő Morty Smith kettőse miféle eszement kalandokat élnek át. 

A bázismű tehát a rajzfilm-sorozat, ennek merchandise-termékváltozata a képregényverzió, esetünkben a magyarországi megjelenésben a Fej-tér címet viselő. Mint oly sok epizódban, úgy ebben a részben is a Smith-család otthonából startolnak el hőseink, egy szokás szerint náluk jellegzetes veszekedésből kiindulva, ami Jerry, a családfő és Rick között robbant ki egy tökéletesre átalakított kenyérpirító miatt. Mielőtt végképp elfajulnának a dolgok a két férfi között, a tudósnak és családjának ki kell menekülnie házukból, mert agyevő lárvákkal fenyegetőző galaktikus idegen lények rontanak rájuk. Az üldözés megkezdődik, a Smith-családnak minden erejét és ügyességét fel kell használnia, hogy túléljék ezt a kalandot. 

A különböző fejezetek során persze Rick Sanchez, az őrült zseni tudós a főszereplő, aki pokoli szerkentyűivel, tér-idő ugrást okozni képes gépeivel, és elképesztő tudományos és misztikus fejbéli ismeretével, no meg akasztófahumorával és halálosan fárasztó cinikus megjegyzéseivel, őrületbe kergető tréfáival felszerelkezve áll unokája és az egész család oldalára a küzdelemben. A képregényből fény derül arra, miként működhetnek egyes űrlények fej nélkül, hogy miként képes elpusztítani egy galaxist egy kenyérpirító és hogy hogyan tud egy műszaki antitalentum elrontani minden klassz dolgot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában