UFO

2023.09.27. 10:50

24 évesen lépett Isten rezervátumába, Tatabányán vallott hitéről a dalszerző

Újabb évadot nyitott meg a József Attila Könyvtárban Jász Attila, József Attila-díjas költő, szerkesztő, esszéíró, hogy ismét találkozzanak a sápadtarcúak a Nyitott rezervátumban.

Kemma.hu

Jász Attila (balra) és Pajor Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

A sorozat első találkozójára Pajor Tamást várták. A dalszerző, énekest, költő, producer, prédikátor a Neurotic együttes, majd az AMEN frontembere, a Szózeneklub megalapítója. Érkezésééig az Új Forrás legújabb számát mutatta be Jász Attila, majd Pajor Tamás egyik fontos művének klip változatát vetítette le. Koltai Lajos Sorstalanság című filmjét idézi meg Rosenberg Dani dala. A döbbenetes hatású mű után az alkotó dalverseiből idézett a Csendes Tollként is publikáló házigazda.

Pajor Tamás a világunk tágabb értelemben vett rezervátumairól szólt, amelyek között ki és bejárunk. Az alkotó huszonnégy évesen hagyta hátra az előzőt, és lépett be Isten rezervátumába, s lett hívő. Beszélt a hitéről, amelyet a tizennyolc évesen elolvasott Új Szövetség alapozott meg, majd az alkotási folyamatokról. 

A dalversek is középpontba kerültek, amelyekből hozott egy csokrot. Azt is elárulta: ezeknek a műveknek az esetében a dallam és a szöveg szinte egyszerre áll össze a fejében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában