Munka

2023.08.15. 15:23

Sok a vendégmunkás a Mi Hazánk szerint

Letörik az amúgy sem magas magyar fizetéseket, továbbá közbiztonsági kockázatot is jelenthetnek a harmadik világból érkező vendégmunkások a Mi Hazánk Mozgalom szerint.

Pöltl Zoltán

A harmadik világból érkező vendégmunkásokról tartott sajtótájékoztatót augusztus közepén Lantos János, a Mi Hazánk Mozgalom Esztergomi Szervezetének elnöke. Elmondta, hogy ismeretei szerint a Magyarországon lévő vendégmunkások száma már meghaladta a 100 ezres számot. 

Lantos problémának nevezte a vendégmunkások jelenlétét, amelyet azzal indokolt, hogy pártja álláspontja szerint ezzel letörik az amúgy sem magas magyar fizetéseket, továbbá közbiztonsági kockázatot is jelenthetnek a magyarokétól eltérő kulturális környezetből ide érkezők. A szervezet vezetője hozzátette, hogy mindkét témában már kaptak lakossági visszajelzéseket Esztergomból is, így erre fel kell hívni a figyelmet, foglalkozni kell a problémával.

Lantos János hangsúlyozta, hogy ez egy növekedő számokat mutató helyzet, s utalt a kormányfő azon kijelentésére, miszerint 500 ezer új munkaerőre van szükség. Lantos azt a kérdést tette fel, hogy akkor ez az 500 ezer Ázsiából fog érkezni Magyarországra? Illetve azt a véleményét is kifejtette, hogy ez a magyar dolgozók érdekei ellen hat. 

A Mi Hazánk Mozgalom Esztergomi Szervezete – ahogy Lantos nevezte – „standolásba kezd” és megkérdezi a helyieket arról, hogy mit szólnak ehhez a jelenséghez, milyen tapasztalataik vannak, mondta a vezető és hozzátette: ezzel az új akciójukkal egyben készülnek a jövő évi önkormányzati választásokra, így más helyi problémákat és javaslatokat is meghallgatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában