Finomságok

2023.08.18. 11:33

Német csemegékkel várták az esztergomi piacon vásárlókat

Többek között kolbászfélékkel, gomolya sajtokkal és almaborral érkeztek Esztergomba a testvérvárosi rangban lévő Maintal polgárai. A német vendégkereskedők a városi piacon kínálták finomságaikat augusztus 17-én.

Jellegzetes hazai finomságokkal érkeztek a németek az esztergomi piacra

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Immár hagyománynak tekinthető, hogy Esztergom testvérvárosa, Maintal augusztus 20-án Szent István király és Gizella hercegnő házasságkötésének egykori településén, Esztergomban ünnepel. Az idei alkalommal sem érkeztek üres kézzel német barátaink, és jellegzetes hazait hoztak magukkal, vagyis kolbászt, sajtot és bort, hogy ezekkel a csemegékkel szerepeltek az új városi piacon. 

Az intézmény május 1-jei megnyitása óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ne csak a megszokott piaci funkciókkal, szolgáltatásokkal várják a közönséget, de minden hónapban több tematikus nap is színesítse a kínálatot. Ezúttal, augusztus 17-én a Mediterrán Piacnap-pal örvendeztették meg a vásárlókat, melynek keretében vettek részt a forgatagban a maintali kereskedők. Standjuknál többféle speciális ízesítésű, jellegzetesen német fűszerezésű kolbász, sajtkülönlegességek, saláták dresszinggel, mindez a tipikus barnaszínű kenyérrel várt a vevőkre, miként a híres almaitalok is, köztük az alkohomentes Der alte Hofstädter Pur Apfelsaft és a nemkülönben zamatos bor, a Speyerling Apfelwein. 

Hasonlóan korábbi években szokásukhoz az eladott portékáikból származó bevételük egészét az esztergomi Szent Rita Otthonnak ajánlották fel. Egy-egy ilyen tematikus napnak többféle bónusza van, így, miként most az is, hogy a piacon ekkor teljes értékű vásárnapot tartanak, illetve a helyi biotermékeket kínálók kóstolókkal, kiemelt akciókkal és kedvenc termelőkkel állnak a közönség rendelkezésére egészen 21 óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában