Gazdaságosan

2023.08.10. 12:13

Modern buszok érkeznek vármegyénkbe

A Volánbusz épp a közelmúltban adta át hivatalosan annak a 47 darabos Credobus Econell 18 flottának az oroszlánrészét, melyet még tavaly rendelt meg a közlekedési cég a Kravtex-Kühne Csoporttól nettó 4,83 milliárd forint értékben.

Kemma.hu

A modern buszokból több érkezik vármegyénkbe is

Forrás: Volánbusz

A 2021 őszén bemutatott típus most először jelenik meg a Volánbusz kötelékében, és bár egy prototípus példány többször is végzett próbafutásokat a társaságnál, így természetesen már vannak üzemviteli tapasztalatok a modellt illetően, viszont a szériakocsik üzemeltetésével kapcsolatban, legalábbis a társaság részéről, eddig hivatalosan még nem érkeztek visszajelzések. 

A teljes flotta Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe, illetve a központi régióba, azaz Komárom-Esztergom és Pest vármegyébe kerül. Mint írják, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 32, Komárom-Esztergomban 8, Pest vármegyében pedig 7 darab áll forgalomba.

Ami a vármegyénket illet, Esztergomban 5 darabot helyeznek üzembe, míg 3 darabot Tatabányán.

Az új típus üzemeltetése során eddig szerzett tapasztalatokról a közlekedési társaság egyelőre csak annyit árult el, hogy az új járművekkel kapcsolatosan jelenleg is zajlik a tapasztalatszerzés és a kilométerek gyűjtése, de annyi már elmondható, hogy a selejtezésre kerülő autóbuszok után az új járművek lényegesen magasabb komfortfokozatot képviselnek, ezért már most igen pozitív visszacsatolásokat kapnak.

A társaság tájékoztatása szerint az új járművek érkezésével lehetőség nyílik több húsz évnél idősebb Ikarus, Mercedes-Benz és Rába csuklós selejtezésére – tájékoztatott a magyarbusz.info szakportál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában