Elismerések

2023.08.20. 11:28

Mindenki megkóstolhatta az új kenyeret Nagyigmándon

Nagyigmándon szombaton este tartották a Szent István-napi ünnepséget.

Körtvélyfáy Dina

Czunyiné dr. Bertalan Judit és Hajduné Farkas Erika szeletelte fel az új kenyeret

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A szabadidőparkban elsőként Pethő Marcell és Janovszki Csenge léptek fel, majd Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő mondott beszédet a nemzeti ünnep alkalmából.

Ezt követte Nagyigmánd kenyerének átadása, amelyet Hajduné Farkas Erika polgármester vette át a helyi gazdákat képviselő Halász Sándornétól. A polgármester arról beszélt, ha ránéz a kenyérre, nem csak a finom pékárut látja, hanem a dolgozó, tettre kész nagyigmándi gazdákat, és az itt élő embereket.

– Ez a kenyér a miénk, hiszen a búzát a mi földünkön, magyar földön termelték – fogalmazott a polgármester. – Magyar pékek dagasztották a tésztáját és sütötték ropogósra, aranybarnára.

Később Sugár Tamás református lelkész megáldotta, Milus Ferenc plébános pedig megszentelte a kenyeret.

A Virágos, rendezett és tiszta Nagyigmándért verseny eredményeit is kihirdették. Ezt az elismerést 2008 óta adják át, ösztönözve a lakókat arra, hogy széppé tegyék a település közterületeit, és a saját udvaraikat. A versenyen Tóth Gábor, Győri Barnabás, Bajcsai Tamás és családjaik kaptak elismerést, illetve az ötvenezer forint pénzjutalmat.

Nagyigmándon hagyomány, hogy az ünnepségen a település egyik művészeti csoportja mutatja meg tudását a résztvevőknek. Ezúttal a Zúgó Néptáncegyüttes előadását láthatta a közönség. Az esemény végén Czunyiné dr. Bertalan Judit és Hajduné Farkas Erika kínálta a frissen felszeletelt kenyeret a település lakóinak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában