Gödör-gondok

2023.08.24. 07:46

Megvan a magyarázat: ezért szakad be sok helyen az aszfalt Tatán

Az egyik gödröt betömték, de a másikat még kerülgetni kell Tatán. A Közút elmondta, hogy miért szakad be ilyen sok helyen az aszfalt a városban.

Kemma.hu

Egyre több az úthiba Tatán, a kátyúkról pedig már ne is beszéljünk. Mint arról korábban beszámoltunk: a közelmúltban a körforgalomtól nem messze, a Somogyi Béla úton befoltoztak egy gödröt, de a Május 1. úton, közel a Komáromi út kereszteződéséhez egy újabb hibát jelez a tábla. Azonban ennek javítására még jó pár hetet várnunk kell. 

Megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályát, hogy miért van ilyen sok beszakadt aszfalt Tatán, illetve mikor lesznek ezek kijavítva. Válaszukból kiderül, hogy jelenleg a Magyar Falu Program keretein belül zajló aszfaltozásokat, felújításokat végzik el. Utána lesz csak kapacitásuk a többi hiba javítására.

– Tatán helyi adottságok, talajviszonyok miatt több helyen is előfordul az aknák környékén hasonló úthiba. Amennyiben víznyelő vagy egyéb akna keréknyomba esik, akkor a járművek dinamikus terhelése miatt az egyébként jó állapotú fedlapok körül a burkolat károsul, az alatta lévő betonelemek összetörnek, süllyedés alakul ki. Amennyiben hasonló meghibásodást észlelnek kollégáink, a helyreállításig jelzőtáblákkal hívjuk fel a közlekedők figyelmét a jelenségre. Munkatársaink többféle technológiát próbálnak ki annak érdekében, hogy a  jövőbeni tönkremenetelek megelőzhetők legyenek, de sajnos ilyen jellegű probléma bárhol kialakulhat – magyarázta a Közút. Hozzátették: ezek helyreállítására a probléma nagyságát priorizálva igyekeznek mielőbb erőforrást biztosítani, szakembereik ugyanakkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy ha közvetlen balesetveszélyes hibák alakulnának ki, azokat a lehető leghamarabb kijavítsák.

– Jelenleg a Komárom-Esztergom vármegyei mérnökségeink teljes erőforrását a Magyar Falu Program keretein belül zajló aszfaltozási, felújítási, illetve előkészítő munkák kötik le, a kérdéses pontszerű hibák végleges javítására ezen munkák elvégzését követően kerülhet sor. Addig is a közlekedők türelmét és megértését kérjük – tették hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában