Kalandok

2023.08.15. 09:54

Kígyók, békák és ízeltlábúak a Zöld Sziget Kör idei nomád táborában

Az idei nyár sem múlhatott el Zöld Sziget Kör tábor nélkül. Idén immár 32. alkalommal szervezte meg a Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület nomád táborát a Neszmélyi Arborétumban.

Kemma.hu

Programokból idén sem volt hiány a nomád táborban

Forrás: Beküldött

Ijedősöknek biztos nem való a Zöld Sziget Kör nyári tábora. Ugyanis bogarakban, kígyókban, békákban, sőt denevérekben sem volt hiány a programok során. Oláh András az egyesület vezetője elmondta, hogy a tábor az erdészet, a természetvédelmi hatóság és a népegészségügy engedélyével rendezték meg.

– A tábor ismét nomád jellegű volt. Mindenki sátorban aludt, a hideg-meleg ételeket magunk készítettük el. A nyolc nap alatt összesen ötvenöt fő vett részt a táborban, a legfiatalabb 7, míg a legidősebb 79 éves volt.  A szakmai programok során megismerkedhettünk az arborétum és környezetének fás- és lágyszárú növényvilágával, az előforduló ízeltlábúakkal, kétéltűekkel-hüllőkkel, de több emlősfajjal is találkozhattunk testközelből. Földi pocok, erdei egér, Nagy pele és Közönséges denevér is megjelent a tábor környezetében - sorolta az érdekességeket a tábor vezetője. Hozzátette: azért a Neszmélyi Arborétumban tartják rendszeresen a táborukat, mert a terület kiemelten gazdag tűlevelű növényekben, fenyőfélékben és nagyon színes az élővilága. 

– Megismerkedhettünk az erdészet munkájával, Dunaszentmiklós határában pedig a területen előforduló vadászható vadfajokról hallhattunk előadást. Gombáspusztán ürge és ragadozómadár megfigyelésen is részt vettünk. A Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársával madárgyűrűzés is zajlott a területen – tette hozzá az egyesület elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában