Ünneplés

2023.08.20. 11:43

Kiállításmegnyitóval ünnepelték Szentessy tanár úr 85. születésnapját

A művész 85. születésnapjának apropóján nyílt kiállítás augusztus 18-án, az Angyalok és Tündérek Galériában.

Kemma.hu

A 85. születésnapját ünnepli ebben a hónapban Szentessy László grafikusművész. Tata közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a kerek évforduló alkalmából az Angyalok és Tündérek Galériában nyílt kiállítása, amely korábban már a 70., 75. és 80. születésnap alkalmából is helyet adott az ünneplésnek. A művészt Michl József polgármester is köszöntötte, és a jókívánságok tucatjait az érdeklődő barátok, ismerősök, művészetkedvelők hosszú sorokban állva fejezték ki.

„Az Aranykor. Bor és mitológia. Táblaképek” címet viselő kiállításon a művész egészen új festményei szerepelnek, de mellettük látható egy válogatás is az életműből, egészen a hatvanas évektől kezdőden.

Szentessy tanár úr korábbi kiállításain is részt vett lapunk, amelynek akkor a MIND Galéria a református gimnázium adott otthont. Mint akkor a grafikusművész is fogalmazott: 

művészet nélkül lehet élni, de nem érdemes.

Szentessy László festő, grafikus, művészeti tanulmányait szabadiskolában kezdte Kardos Brúnó tanítványaként. A 70-es évektől képezte magát tovább az egri Tanárképző Főiskolán, a budapesti Képzőművészeti Főiskolán és a pécsi egyetemen. A tatai művész 1968-ban rendezte első önálló kiállítását Esztergomban, amit azóta számtalan tárlat követett már. 2008-ban Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Tata Városáért kitüntetés arany fokozatát adományozta Szentessy Lászlónak, kiemelkedő grafikusművészi tevékenységéért, a tehetséggondozásban kifejtett kimagasló pedagógiai munkásságáért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában