Bicikli

2023.08.14. 13:56

Idén is fényfűzérként tekernek a bicajosok a tatai Öreg-tó partján

Hetedik alkalommal rendezik meg az éjszakai kerekezést augusztus 27-én az Által-ér völgyi kerékpárút mentén.

Goletz-DeáK Viktória

Az ötletes fényárba öltöztetett bicajokkal százak indulnak majd útnak Tatabányáról és Vértesszőlősről a Tatai Várba. Cserteg István, a Tatai önkormányzat ifjúsági referense elmondta, hogy idén is a tatabányai és tatai diákönkormányzatok népszerűsítik az eseményt, amely 7 éve indult el a Peron Music Alapítvány önkéntes programjaként, majd gyorsan népszerű lett a családok, kerékpárosok körében.

– A József Attila Könyvtár lesz a tatabányai indulópontja az Által-ér menti éjszakai kerekezésnek az idei évben. A megyeszékhelyen augusztus 27-én 18 órától lehet érkezni a Fő tér 2. cím alatt. A bicajosok itt és a vértesszőlősi megállóhelyen manótallérokat kaphatnak, amelyek majd a tatai várban fognak felértékelődni, hiszen 20 ajándék sorsolására kerül sor, mint minden évben. Az éjszakai kerekezést ezúttal a Megyei Rendőrkapitányság szakemberei segítik az útvonalon a kritikus útszakaszokon való átkelésben – mondta a szervező, aki hozzátette: volt olyan év, hogy négyszázan tekerték végig a távot. Akkor a nagy létszám miatt Vértesszőlősről kellett indítani a csapatot a biztonság miatt.

– Amikor négyszáz kerékpáros teker együtt az Öreg-tó körül az azért látványos tud lenni. Az ötletesen kivilágított bicajok sora a vártól egészen a tófarokig ér. Volt olyan év, amikor a Tatai-tó déli oldala egy fényfüzér volt a kivilágított kerékpárosok lámpáitól. A megkapó látvány idén is valószínűsíthető, hiszen kiváló idő ígérkezik a nyár utolsó vasárnapján – mondta a referens. 

Az éjszakai kerekezés igazi örömtekerés. Hiszen ez nem egy verseny, minden évben jó hangulat jellemzi a közös élményt. 

– Egymással vidáman beszélgető baráti társaságok, családok és rengeteg fiatal vesz rajta részt. Sok kicsi is elsőként próbálkozik az izgalmas élménnyel. A bicajok lámpákkal való feldíszítése kihívás is egyben, hiszen ezzel igazan lehet feltűnést kelteni az éjszakában. Ilyenkor előkerülnek a legkreatívabb fényfüzérek az asztalokból és szekrényekből – mondta a túra vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában