Különleges gombócok

2023.08.24. 13:57

Fűszeres zöld dió, uborka és kapros túrós - megint megkerestük a legfurcsább fagyikat

Ismét fagylaltkülönlegességek nyomába eredtünk. És a korábbi túrós csusza után most fűszeres zöld diót, mindenmentes fehérkávét, kapros túróst és uborkás mentát is találtunk az egyik tatabányai cukrászdában.

Kemma.hu

A gyümölcsfagylaltokon kívül tejmentes, valamint energiaital és uborkás menta ízű hősítő jégkrémek közül is választhatunk

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Több mint húsz íz közül lehet választani, amik között van marcipános meggy, mindenmentes dió, dia wellness – amúgy cukormentes – csoki. Tejmentesen kapható a bodza, a csipkebogyó, az egres és a mangó is Tatabánya majd' 50 éves cukrászdájában, a Stopban.

Néhány napja pedig a fűszeres zöld dió is szerepel a kínálatban
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Korábban beszámoltunk arról, hogy Sárberekben nem tányéron, hanem tölcsérben lehet túrós tésztát enni. A város egyik leghíresebb cukijában azóta is folyamatosan töltik fel a fagylalt tégelyeket ínyencségekkel.

A cukrászok igazi különlegességgel készültek például augusztus huszadikára is: az ünnepi fagylalt a magyar zászlói színeiben pompázott. A gyümölcsfagylaltokon kívül tejmentes, de fagylalt verzióban kapható az energiaital és az uborkás menta is.

Néhány napja pedig már a fűszeres zöld dió is szerepel a kínálatban. Mint megtudtuk, az ötletgazda Rabóczky Erzsébet mestercukrász, Venesz díjas aranykoszorús mestercukrász volt, aki egyben a sárberki cukrászda tulajdonosa, ügyvezetője.

Furcsa párosításnak tűnhet, de fino és frissítő
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában